Alsa busca 30 conductors a Espanya per cobrir les noves línies de bus

L’empresa, aliada amb la Cooperativa per donar servei a la Vall d’Orient i la del Nord, vol tenir el personal disponible a finals de mes

L'anunci posat per Alsa a les xarxes.
L'anunci posat per Alsa a les xarxes.

Alsa, l’empresa de transport de viatgers espanyola que, conjuntament amb la Cooperativa Interurbana, gestionarà les línies de bus nacional de la Vall d’Orient i de la Vall del Nord, cerca conductors per poder donar el servei. En concret, fins a 30 persones segons l’oferta que ha penjat a la seva pàgina web i que també ha compartit a diferents xarxes socials.

En l’anunci, que destaca que “Andorra se suma a la Família Alsa”, s’ofereix un lloc de treball “estable” que consistirà a “fer la línia interurbana entre els diferents pobles andorrans” i que també s’haurà d’assumir el “trasllat fins a les estacions d’esquí”. Es demana, lògicament, tenir el permís de conducció D per a autobusos i la targeta de tacògraf digital.

En la mateixa oferta es posa en relleu que serà necessari acreditar una experiència mínima de sis mesos com a conductor de vehicles de grans dimensions i que caldrà tenir residència prop del lloc de feina. És a dir, Andorra, tot i que també s’afegeix la recomanació de “buscar per la zona de la Seu d’Urgell”, tot indicant que “amb un permís de fronterer es pot anar i tornar sense problemes”.

Pel que fa a les condicions, s’ofereix un “contracte fixe amb un mes de prova” i jornades laborals d’entre 40 i 44 hores setmanals en diferents fórmules de distribució: intensiu de matí, intensiu de tarda o torns partits. La data d’incorporació seria a finals d’aquest mes.

Fonts d’Alsa consultades per Altaveu han explicat que “estem buscant gent interessada a treballar a Andorra” però admeten que no és fàcil trobar tants xofers de busos, ja que “és una professió complicada, que obliga a treballar de dilluns a diumenge i no tothom hi està disposat”. Asseguren, doncs, que es tracta d’una situació que “succeeix a la majoria d’empreses”.

Sobre la recomanació de buscar pis a la Seu, no es nega que es fa, en part, per la situació del mercat de lloguer a Andorra, però també s’apunta que “l’experiència ens diu que és més fàcil que vinguin a aquesta ciutat”. Sobre el procés de selecció per escollir entre els candidats que es presentin, s’apunta que “es mirarà l’experiència i, lògicament, en aquest cas també ens fixarem molt en el fet que hagin trepitjat la neu”.

Alsa, mitjançant una unió temporal d’empreses amb Cooperativa Andorra es va presentar al concurs de licitació de les noves línies de bus nacional. A inicis d’abril, el Govern va concedir-los la gestió dels lots 2 i 3, que dóna servei a les parròquies d’Ordino, la Massana, Encamp i Canillo, servei que es va començar a oferir ja al setembre.

Comentaris (5)

Trending