Alerta vermella per nous robatoris a la Massana, ara a Escàs, la Coma del Colat i Anyós

Comentaris

Alerta vermella per nous robatoris a la Massana, ara a Escàs, la Coma del Colat i Anyós
Alerta vermella per nous robatoris a la Massana, ara a Escàs, la Coma del Colat i Anyós

Els experts en delictes contra el patrimoni de la policia tenen la mosca rere l’orella. I a la Massana s’ha encès del tot l’alarma Els darrers dies hi han hagut, com a mínim, tres robatoris més en diversos nuclis de la parròquia. I aquests furts s’afegeixen a d’altres que ja hi havia hagut a mitjan mes passat i que van portar el cos de l’ordre, com aquell qui no vol la cosa, a fer públic un decàleg de recomanacions per evitar ensurts quan se’s fora de casa. Escàs, la Massana mateix i Anyós, per aquest ordre i de més recent a més llunyà, han estat els darrers llocs on han actuat uns lladres dels quals la policia no n’ha aconseguit recopilar pas gaire dades.

La investigació la porten molt reservadament els especialistes de patrimoni. Les patrulles hi participen puntualment per atendre en un primer moment eventuals trucades o denúncies dels afectats. I el comú, formalment, no està assabentat de res, amb la qual cosa el que podria ser una col·laboració activa dels agents de circulació a l’hora de poder observar moviments sospitosos, a la pràctica no es dóna. Els delinqüents actuen a qualsevol hora, sempre de forma diürna, i mirant d’assegurar-se que als domicilis on entren no hi ha ningú en el moment de dur a terme l’assalt.

Diverses fonts han assegurat que estan convençuts que els lladres fan un seguiment previ de les hipotètiques víctimes. Aquest ‘modus operandi’ coincideix amb la manera de fer d’una altra onada de robatoris que, en aquella ocasió, va afectar diversos xalets, molt més repartits per tot el territori nacional, però que ja va tenir -això era entre juliol i agost- en les valls del nord un dels seus epicentres. Normalment, els lladres busquen objectes de valor. Especialment, joies i diners en efectiu. Encara que en un dels cops de fer unes setmanes a la Massana, els ‘visitants’ se’n van endur una col·lecció de rellotges i van deixar altres pertinences més valuoses.

El darrer furt amb força denunciat correspon a divendres a la tarda a Escàs. Fonts coneixedores dels fets han assegurat que els delinqüents hi haurien rebentat una caixa forta. L’acció s’hauria dut a terme en el xalet d’una coneguda família massanenca que viu al centre mateix el nucli. Es dóna el cas, han explicat alguns dels consultats, que les darreres persones que han rebut la visita dels desconeguts condueixen vehicles d’un cert luxe. Per això, els investigadors no descarten que els lladres facin un seguiment dels cotxes. I que quan veuen que els propietaris dels immobles en marxen, ells hi accedeixin. I solen fer un treball fi.

A banda de l’acció a Escàs, uns dies abans els individus que la policia recerca -es creu que com a mínim actuen dues persones, que, en principi, haurien de tenir experiència en ‘l’ofici’- haurien actuat també a la Coma del Colat, a la Massana. I, també, en dos àtics d’un edifici d’Anyós. Amb anterioritat encara -i aquests són els que van portar la policia a emetre un comunicat amb recomanacions ‘anticacos’- els furts s’haurien concentrat a l’Aldosa de la Massana, encara que també se n’hauria denunciat un, per exemple, a la Plana escaldenca. A l’estiu n’hi va haver a la Cortinada, a Ordina, a la Massana o a Santa Coloma, entre diversos llocs. Sempre entren a immobles d’un cert nivell i, si poden estar lleugerament aïllats, millor.

Comentaris

Trending