L'Aldosa de la Massana 'concentra' una altra onada de robatoris en habitatges del Principat

Comentaris

L\'Aldosa de la Massana \'concentra\' una altra onada de robatoris en habitatges del Principat
L\'Aldosa de la Massana \'concentra\' una altra onada de robatoris en habitatges del Principat

La policia no avisa perquè sí. Després de la desena llarga de robatoris que van afectar diversos domicilis l’estiu passat, des de la setmana passada, com a mínim, s’ha tornat a detectar una nova onada de furts. Fins al punt que els investigadors no descarten que hi hagi un vincle entre ells. De moment hi ha poques pistes. De fet, ja en els ‘cops’ de final de juliol i primera quinzena d’agost es va arribar a la conclusió que els autors serien professionals ‘de l’ofici’. Fa o no fa, ara seria el mateix. Els robatoris s’haurien donat en diverses zones. No obstant això, la parròquia més afectada seria la Massana. I, en concret, l’Aldosa.

Segons les fonts consultades, totes les hipòtesis estan obertes, però, per ara, els primers indicis portarien a pensar que no es tracta d’accions aleatòries si no més o menys planificades. És a dir, els lladres sabrien, poc o molt, on van a buscar i què pensen trobar-hi. De rastre en deixen més aviat pocs i, això sí, miren d’assegurar-se que en el moment d’accedir a l’immoble en qüestió no hi hagi ningú. Aquest mateix fet també es va donar en el cas dels furts amb força de l’estiu. 

En aquell moment hi va haver robatoris des de la Cortinada -el xalet del fiscal general de l’Estat va ser un dels afectats- fins a Santa Coloma. Ara s’han detectat robatoris a la Massana però també a la Plana d’Escaldes, per poder dos exemples. Els lladres busquen elements de valor. No obstant, en algun cas es pot arribar a suposar que han anat a cercar coses molt concretes. Totes les hipòtesis estan obertes. 

I no es descarta des d’algun ‘cop’ per encàrrec a simples robatoris aleatoris que han portat a furtar elements que, encara que de valor, a vegades generen més ‘inconvenients’ als malefactors. Així, per exemple, és més fàcil col·locar al mercat negre joies, que solen ser objectes de desig dels assaltants, que no pas col·leccions de rellotges, que han estat algunes de les pertinences que s’haurien sostret d’algun dels domicilis afectats en aquesta onada tardoral de furts.

La policia, sense gaire pistes ni elements (els lladres actuen de manera molt fina i força precisa), està treballant la qüestió amb discreció. D’aquí, però, i com aquell que no vol la cosa, aquest dimarts, a través de la pàgina electrònics del cos, es fes pública una nota amb tot un seguit de recomanacions per tal de mirar d’evitar ensurts, especialment en moments o dates que abandonem la llar nombroses hores. Justament, són aquests els moments que han aprofitat els ‘desconeguts’ per ‘donar-se a conèixer’ en mitja dotzena ben bona de domicilis.

Recomanacions de seguretat en prevenció de furts amb força en domicilis

El Servei de Policia recomana, amb caràcter preventiu, de seguir unes pautes de seguretat per evitar la comissió de furts amb força als domicilis durant les vacances i/o els dies festius, períodes durant els quals els delinqüents i els grups organitzats acostumen a cometre aquests actes delictius.

Per aquest motiu, abans de marxar del domicili, cal verificar el correcte tancament de les portes i les finestres, i és preferible no deixar evidències de que al domicili no hi ha ningú (per exemple, no s’han de baixar completament les persianes).

D’altra banda es recomana de deixar una còpia de les claus a una persona de confiança (veïns, familiars, etc.) perquè es desplaci esporàdicament al domicili i, al mateix temps, buidi la bústia. 

També és important que els veïns de confiança coneguin la nostra absència i, si detecten qualsevol moviment estrany al domicili i/o als entorns, avisin ràpidament al Servei de Policia. 

Al mateix temps, es recomana de desviar les trucades del telèfon fix del domicili cap a un telèfon mòbil.

A més, si es disposa d’un sistema de seguretat i de càmeres de seguretat, cal verificar el correcte estat de funcionament dels mateixos, i deixar-los connectats durant l’absència del domicili.

Finalment, es recomana de no fer saber a les xarxes socials les absències per vacances, i és preferible publicar les fotografies que ho evidencien una vegada aquestes vacances hagin finalitzat i s’hagi tornat al domicili.

Si en tornar de vacances es constata que algú ha accedit al nostre domicili, és molt important deixar-ho tot en l’estat en què s’ha trobat, i avisar immediatament al Servei de Policia.

 

 

 

Comentaris

Trending