Alain Cabanes es perfila com a cònsol menor i número 2 de Conxita Marsol en les eleccions del desembre

El director d’Esports entrarà a la corporació per la renúncia de Marc Pons, que acompanyarà Enric Tarrado com a candidat de DA als comicis del 7-A, i tot apunta que farà un salt directe al consolat

Conxita Marsol, Ester Vilarrubla, Marc Pons i Alain Montané (d'esquerra a dreta) durant la 're-inauguració' dels Serradells.
Conxita Marsol, Ester Vilarrubla, Marc Pons i Alain Montané (d'esquerra a dreta) durant la 're-inauguració' dels Serradells.
La relació complexa, per dir-ho finament, que mantenen alguns dels integrants de la majoria demòcrata al comú d’Andorra la Vella podria acabar-se d’enverinar si qualla un dels salts més elevats que s’haurà fet darrerament en la política del país. Almenys, en la política comunal. Si tot acaba anant com la cònsol major d’Andorra, Conxita Marsol, té previst, l’actual director d’Esports de la corporació, Alain Cabanes, es convertirà en cònsol menor de la parròquia. Marc Pons renunciarà per formar tiquet electoral amb Enric Tarrado a la territorial demòcrata de la capital.

Marsol, Pons i Cabanes ja haurien estat preparant les darreres hores el ‘traspàs de poders’. Demòcrates d’Andorra (DA) va obtenir vuit consellers després de les eleccions del desembre del 2015, i l’actual director d’Esports, ja col·locat en aquest càrrec de forma pràcticament digital -va accedir a la feina com a càrrec de confiança de Marsol i, després, es va promoure un edicte per consolidar-lo-, ocupava el novè lloc en la llista taronja. La dimissió obligada de l’actual cònsol menor pel fet de concórrer a les properes eleccions generals fa que Cabanes accedeixi a la corporació. I, si no hi ha canvis, Marsol haurà avançat deu mesos el que ja era la seva intenció: canviar Pons per Montané.

L’exmàxim responsable de la Federació de Judo ja era la persona elegida per la cònsol major d’Andorra la Vella per fer tiquet en les properes eleccions comunals. I, de fet, a no ser que aquests mesos de ‘pràctiques’ no funcionin, Marsol i Cabanes encapçalaran la candidatura de DA per als comicis parroquials de desembre. Tots dos, si la simbiosi és positiva, ja s’hauran visualitzat com a parella política. Cabanes és un home de l’extrema confiança de la cònsol.

El director d’Esports, doncs, haurà saltat de cop sis persones que tenia per davant seu a la llista per poder accedir al lloc que ha estat ocupant fins ara Marc Pons. Diverses fonts han assegurat que sinó enverinada, la relació entre molts dels integrants de la majoria comunal i la cònsol no és fàcil. De fet, fins i tot el conseller de l’oposició Víctor Pintos, en to irònic i no necessàriament negatiu, va arribar a definir el mandat de Conxita Marsol com un matriarcat. A ningú no se li escapa el tarannà i maneres de fer executives i personalistes -per a bé i per a mal, segons les fonts- de la mandatària comunal d’Andorra la Vella.

Comentaris (3)

Trending