Agricultura és partidària de no externalitzar la gossera oficial

El departament ministerial considera que l’equipament ha de mantenir la missió de servei públic malgrat que es puguin intensificar els vincles amb les empreses o entitats animalistes

-
-

Malgrat que davant les crítiques sobre el funcionament i atenció que reben els animals s’havia especulat amb la possibilitat que s’externalitzés la gestió de la gossera oficial, aquest escenari, que fins i tot algunes de les entitats animalistes haurien reclamat, sembla poc probable. La direcció del departament d’Agricultura considera que l’equipament ha de seguir sota l’empara dels criteris de l’administració i amb una clara voluntat de mantenir la missió de servei públic.

Això no treu, segons la direcció del departament ministerial que s’hagi d’intensificar la relació amb les entitats que ja ara mantenen un estret vincle tant amb el ministeri com amb els responsables de la gossera i que “ens ajuden moltíssim” en paraules del director de l’esmentat departament, Josep Casals. Bomosa estaria centrat gairebé exclusivament en els gossos i Laika darrerament s’hauria especialitzat més en els gats. Hi ha altres col·lectius més ‘personalistes’ i no formalment constituïts que també estan molt sensibilitzats amb la causa.

Casals, en qualsevol cas, considera que el que sí s’ha de fer és impulsar tot el que sigui conscienciació i responsabilització d’aquelles persones que tinguin o adquireixin animals alhora que impulsar accions per aconseguir que cada vegada hi hagi menys animals que hagin d’acabar a les caneres o les gateres públiques. No obstant això, actualment s’estaria molt lluny de la sobrepoblació que els equipaments van patir en altres moments.

Comentaris

Trending