L’USdA esclata davant la proposta d’apujar els lloguers més baixos per sobre l’IPC

Gabriel Ubach remarca que la mesura llançada des de la comissió d’habitatge contrasta amb el fet que “vam proposar limitar a vuit euros el metre quadrat o que els salaris s’incrementessin per llei amb la inflació”

El líder de la Unió Sindical, Gabriel Ubach.
El líder de la Unió Sindical, Gabriel Ubach.

El secretari general de la Unió Sindical (USdA), Gabriel Ubach, s’ha mostrat molt crític amb la decisió de la comissió nacional de l’habitatge d’elevar, entre les propostes per a la llei de mesures per a l’any 2023, l’opció que els lloguers més baixos es puguin incrementar per sobre la inflació. La idea, ha assegurat, no li causa sorpresa, però sí enuig. I alerta que, a poc a poc, al seu entendre, s’està enviant la gent treballadora a viure fora del país. A molts quilòmetres de distància.

“Això demostra la sensibilitat d’aquest Govern en la situació que viu Andorra”, ha denunciat. En aquest sentit, Ubach ha recordat que “nosaltres vam fer fa uns dies una proposta de limitar a vuit euros el metre”. En canvi, apunta, “ara veiem que es considera que es paga poc pels pisos i que els més barats s’han d’apujar”.

Centre d'Andorra la Vella amb diversos edificis en construcció.

Relacionat

La Comissió Nacional de l’Habitatge vol augmentar els preus de lloguer més baixos per sobre de l’IPC

També ha recordat que “fa una setmana ens vam tombar la proposta que els salaris s’haguessin d’incrementar per llei amb l’IPC”. Ara, “sí que s’està d’acord amb fer-ho amb els lloguers més baixos”. Per això, ha lamentat que “aquesta és la vena social del Govern de DA”.

“D’ells m’espero tot”, ha afirmat quan se li ha demanat si la idea apuntada des de la comissió d’habitatge li ha provocat sorpresa. Així, ha indicat que “és la lògica de les polítiques neoliberals”, en els quals “la gent del país no compta per res i s’afavoreix especulació pura i dura”.

Per això, alerta, una vegada més, que “volen fer un Mònaco”. Així, ha lamentat Ubach, el que passarà és que “la classe treballadora marxarà a viure de Coll de Nargó cap a baix”.

Comentaris (5)

Trending