La Unió Hotelera alerta que pot perdre treballadors contractats perquè no trobin pis on viure

Des de la patronal es destaca que enguany s’estan rebent molts més currículums que en anteriors temporades però avisen que “cal trobar una solució” a la problemàtica de l’habitatge per “seguir sent competitiu i atreure gent”

Cua a Immigració.
Cua a Immigració.

El sector hoteler sap que no tindrà problemes a l’hora de poder escollir personal de cara a l’hivern. Al contrari, de candidats, en tenen molts. El que preocupa, però, és que aquesta gent que s’acabi contractant trobi lloc on viure. Les dificultats d’accés a un habitatge afecten de forma especialment forta el col·lectiu de temporers i, s’alerta des de la Unió Hotelera, això pot suposar acabar perdent gent que es volia agafar. Per això, s’avisa que “cal buscar solucions”.

Les darreres setmanes, els diferents establiments del país estan rebent una allau de currículums de persones que volen treballar a l’hivern. Per aquest costat, cap problema. De fet, la xifra està netament per sobre de la d’altres anys. “Si abans en rebies 100, ara 200”, ha explicat el gerent de la UH, Jordi Pujol. Per tant, es podrà triar a l’hora de contractar.

La dificultat, però, surt quan aquestes persones han de trobar un lloc on viure. Res de nou, admet Pujol. “El mateix que els altres anys”, ha comentat. Ara bé, amb la sensació que, lluny de millorar, la situació empitjora, ni que sigui a poc a poc. “És una roda que no va enrere i malgrat que només vagi una mica endavant, ja fa molt mal”, ha indicat.

La passada temporada, de fet, “ja hi havia gent agafada a hotels que al final no es va quedar perquè no tenia allotjament”. I això, alerta, es pot repetir perfectament aquest any.

Per això, des de la patronal hotelera s’avisa que “s’ha de buscar una solució”. De fet, es posa en relleu que, fins i tot amb aquest problema sobre la taula, “continuem sent un país atractiu pe a gent que busca feina”. Per tant, “per poc que es pugui trobar alguna sortida, serem més competitius”.

Des de la patronal hotelera s’admet que una sortida és donar allotjament al mateix establiment. Pujol, però, apunta que “és més complicat”, especialment a l’hivern. I és que “oferir habitacions quan durant uns tres mesos estaràs per sobre del 90% d’ocupació és complicat”.

Un punt que dona certa tranquil·litat és el fet que al voltant d’un miler de persones que van estar contractades a l’estiu repetiran ara. I, en teoria, totes elles ja tenen lloc on viure. Queden, però, prop de 4.000 que ara venen al país i que es troben amb una recerca d’habitatge gairebé impossible. I això malgrat que “intentem anticipar-nos”. De fet, Pujol explica que “abans tot just ens havíem de preocupar de buscar personal; ara també hem de mirar d’ajudar-los amb l’allotjament”.

Comentaris (29)

Trending