Ubach admet la “decepció” per la desvinculació del Sipaag de la plataforma sindical

El líder de l’USdA lamenta que la decisió, de la qual no se’ls ha explicat oficialment el motiu, afebleix tot el moviment i es mostra crític amb el fet que es deixi sense suport el sector privat, els treballadors “més desafavorits” a Andorra

Una imatge de la manifestació del 8 de desembre, que va tenir el suport de la plataforma sindical.
Una imatge de la manifestació del 8 de desembre, que va tenir el suport de la plataforma sindical. ALTAVEU MÈDIA

El secretari general de la Unió Sindical (USdA) s’ha mostrat “decebut” més que no pas “dolgut” per l’anunci del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General de desvincular-se totalment de la plataforma la majoria d’entitats que defensen els drets dels treballadors. Així, ha lamentat que, oficialment, no se’ls ha transmès cap motiu per haver adoptat la decisió, a la vegada que reconeix que això debilita el moviment. “Que Govern no ens doni una resposta positiva ho podem esperar; que vingui d’un altre sindicat...”, ha comentat.

El líder sindicat ha posat en relleu que l’USdA és l’única entitat “que es dedica a defensar la gent del sector privat” i que “la unió amb la resta de sindicats de l’administració, també les comunals, ens donava força”. Per tant, la decisió del SIPAAG, que s’hauria adoptat la setmana passada però que va transcendir diumenge, amb el comunicat fet públic amb motiu de la propera celebració de l’1 de Maig, fa mal.

“Els preocupa l’habitatge? No, fantàstic. La pèrdua de poder adquisitiu? No, fantàstic. Res a dir, cada sindicat ha de saber el que defensa”, ha indicat Ubach

“Afebleix, evidentment, tot el sistema sindical andorrà”. De fet, com admet, ja que “no ens podem enganyar”, es pot dir que plou sobre mullat. “Ja ho estava de debilitat, sempre ho ha estat perquè mai hem tingut cap ajuda del Govern”. Malgrat això, Ubach accepta que “ells són lliures de fer el que cregui convenient” a la vegada que deixa clar que “jo no aniré darrere de ningú”. Ara bé, no s’està de tenir un punt crític amb la decisió.

En primer lloc, per la forma. “Ningú ens ha donat explicacions. Només ens van fer arribar la nota on deien que es desvinculaven totalment de la plataforma”, ha explicat. I això, lamenta, sense “cap comunicació formal, ni que sigui una trucada de telèfon”. Extraoficialment, sí que revela que el contingut del manifest no hauria estat del tot ben vist pel SIPAAG. “Si és per això penso que pot ser consensuat per tots els sindicats d’Andorra i per molts dels països veïns; si no et sents identificat, tu sabràs”, ha apuntat. En tot cas, “extraoficialment ens ha arribat que no hi estan d’acord, però tampoc ens han dit concretament en què”.

Un dels cartells que difon la plataforma sindical.

Relacionat

Els sindicats denuncien que el triomf demòcrata aboca a “quatre anys més de drets vulnerats”

“Els preocupa l’habitatge? No, fantàstic. La pèrdua de poder adquisitiu? No, fantàstic. Res a dir, cada sindicat ha de saber el que defensa”, ha indicat Ubach, que ha volgut recordar que l’USdA “treballa amb les organitzacions europees i també amb la Confederació Europea de Sindicats (CES) i tenim clar que la solidaritat i el treball s’ha de fer especialment amb els més desafavorits, que a Andorra són els treballadors del sector privat”.

Preguntat sobre si la decisió li dol, el líder sindical prefereix parlar de “decepció”. I és que “quan piques pedra i tot està en contra i les teves mateixes forces no et responen, aquesta és molt gran”. Ubach apunta que “si del proper executiu, no tenim una resposta positiva, ja ens ho podem imaginar; pot passar. En canvi, que això vingui d’un altre sindicat...”.

Comentaris (1)

Trending