Les subvencions dels programes per facilitar la contractació d’aturats creixen amb el salari mínim

Govern aprova els reglaments dels diferents plans, amb uns ajuts superiors als del 2022, una partida total d’1,5 milions d’euros

Despatx del Servei d'Ocupació.
Despatx del Servei d'Ocupació. ARXIU

El Govern destinarà un total d’1,5 milions als programes de foment de l’ocupació al llarg d’aquest 2023. Entre altres novetats, s’ha actualitzat l’import de la subvenció que s’atorgarà les empreses que contractin treballadors en el marc d’aquest pla. Així, en cas que la persona que s’agafi es mantingui durant un any amb feina, es donarà 4.800 euros, en comptes del 4.500 fixats l’any passat. D’aquesta forma, s’adapta la quantitat a l’increment del salari mínim.

En total, hi ha tres iniciatives. Per un costat, el programa de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic i les entitats d’iniciativa social; per l’altre, el de foment de la contractació en el sector privat. I, en tercer lloc, el de foment de la contractació i la formació pràctica en el si de l’empresa dels joves actius que han assolit les competències d’un programa d’inclusió sociolaboral.

El primer d’ells s’adreça a persones apuntades al Servei d’Ocupació que tinguin entre 16 i 25 anys o més de 45, així com aquelles que faci més de sis mesos que es troben a l’atur o en situació de vulnerabilitat. En aquest cas, la idea és que siguin agafades per entitats del sector públic.

Pel que fa al programa al sector privat es busca fomentar la contractació de forma estable, mitjançant subvencions durant el primer any en què el treballador estigui a l’empresa. El que s’ha volgut fer enguany és incrementar l’import d’aquesta ajuda, seguint aproximadament el 7,1% que es va aplicar al salari mínim. Així, durant els primers sis mesos, passa de 300 a 320 euros; els sis restants, de 450 a 480. En total, doncs, 4.800 euros per un any, 300 més.

D’altra banda, es manté una prima total de 500 euros per a les empreses que contractin més d’una persona, aplicable a qualsevol dels programes destinats al sector privat. Com a altra novetat, s'afegeix també la possibilitat que els treballadors que trobin feina amb aquests plans puguin efectuar fins a un màxim de dues formacions gratuïtes de les que ofereix Ocupació.

El darrer dels programes és el que persegueix facilitar la incorporació de joves al mercat laboral. En aquest cas, la subvenció s’eleva de 450 a 480 euros mensuals durant els sis mesos del contracte de durada determinada i de 500 a 535 euros mensuals els sis  posteriors del contracte indefinit. Per tant, l’ajut salta a 6.090 euros.

En total, la partida pressupostària destinada al conjunt de programes s’eleva a 1,5 milions d’euros. Durant el 2022, segons ha informat Govern, se’n van beneficiar un total de 92 persones.

Etiquetes

Comentaris

Trending