Salut preveu permetre l’obertura de les cases pairals a partir de l’1 d’abril

Els padrins i padrines que vulguin acudir a les activitats hauran de demostrar que tenen serologia positiva o que fa tres setmanes o més que han rebut la primera dosi de la vacuna

Joan Martínez Benazet durant la compareixença al Consell General.
Joan Martínez Benazet durant la compareixença al Consell General. Toni Solanelles

El ministeri de Salut preveu permetre l’obertura de les cases pairals a partir de l’1 d’abril. Així ho ha anunciat el titular de la cartera, Joan Martínez Benazet, davant la comissió legislativa de Sanitat, i així ho hauria acordat prèviament amb la Federació de la Gent Gran. Es pretén que els padrins i les padrines es vagin incorporant de manera progressiva a les activitats d’aquests centres per a les persones de la tercera edat.

Els padrins i padrines que vulguin acudir a les cases pairals hauran de demostrar, amb algun procediment “lleuger” i que no comporti cap vulneració de dades personals, segons que ha deixat clar el ministre, que o bé tenen serologia positiva o bé fa tres setmanes o més que han rebut l’administració de les primeres dosis de la vacuna. És a partir d’aquest moment que es considera que les persones estan molt majoritàriament protegides gràcies al vaccí que hagin rebut. També serviria un certificat del metge referent sobre el fet que s’ha passat en un termini màxim de sis mesos la malaltia.

Joan Martínez Benazet fent la seva exposició davant la comissió legislativa de Sanitat.

Relacionat

Converses amb farmacèutiques per poder garantir la revacunació contra el coronavirus

Martínez Benazet ha explicat que a poc a poc s’aniran relaxant les mesures, tot i que de moment no es permetrà, per exemple, que els residents al centre sociosanitari no poden pernoctar fora de les residències. Els únics que sí que ho poden fer són els interns a L’Albó. Salut i Afers Socials treballen de manera coordinada amb l’esmentada federació que aglutina les diverses associacions de gent gran del país.

El ministre ha anunciat que si no hi ha res d’estrany ni cap ensurt, dimecres de la setmana que ve es publicarà un decret al BOPA que possibilitarà la posada en marxa dels casals d’avis. En aquest decret s’hi contindran tots els requisits. Es pretén que els centres puguin obrir en els horaris que ho feien abans i, també, que s’hi pugui menjar en aquells establiments en què hi hagi menjador. Encara que en haver estat vacunats es podia pensar en la possibilitat de no haver d’usar mascareta, ara per ara es continuarà mantenint la obligatorietat de la protecció facial.

Comentaris

Trending