Retorn als cementiris amb precaució però també una relativa normalitat

Els comuns opten per horaris amplis per assegurar que s’eviten aglomeracions però no apliquen restriccions d’aforament i, en alguns casos, recuperen els serveis de bus suspesos l’any passat

Gel hidroalcohòlic a l'entrada del Cementiri del Pessebre
Gel hidroalcohòlic a l'entrada del Cementiri del Pessebre

Com en molts altres àmbits, la millora de la situació sanitària també permetrà una recuperació de la normalitat en la celebració de Tots Sants. I, en especial, d’un moment clau d’aquestes dates com són les visites als cementiris. Acudir a recordar els difunts es podrà fer, enguany, amb més tranquil·litat, més enllà de les mínimes mesures de prevenció. Això sí, hi ha comuns que mantenen horaris amplis per intentar evitar aglomeracions i altres que recuperen el servei de bus cap als recintes mortuoris.

En el cas de Sant Julià, el cementiri de Fontaneda romandrà obert aquests dies entre les vuit del matí i les vuit de la tarda. És a dir, dotze hores per jornada, per permetre espaiar les visites. A més, es recuperarà el servei de bus gratuït que va quedar suspès l’any passat com a mesura de precaució. S’oferirà els dies 31 i 1 d’11 a 13 hores i de tres a cinc de la tarda.

Pel que fa a Encamp, la voluntat, justament, és també oferir les màximes franges horàries per poder evitar aglomeracions a la instal·lació. Així, tot aquest cap de setmana i els dies posteriors, romandrà obert fins a 14 hores i mitja diàries: entre les set del matí i dos quarts de deu del vespre.

La Massana (de 8 a 20 h), Ordino i Escaldes també aposten per hores amplis als seus recintes funeraris. En el darrer cas, es podran visitar aquests pròxims tres dies des de les nou del matí fins a les deu de la nit. Enguany, no es farà servei de bus especial. Simplement, caldrà demanar fer el trajecte a través del vehicle a demanda que funciona des de fa mesos.

En tots els recintes caldrà aplicar el protocol del Govern. Es demana que es miri de mantenir la distància amb grups que no són de convivència i, en cas que no es pugui, posar-se la mascareta. També hi haurà disponible gel hidroalcòholic. Més enllà d’això, es vol, això sí, que enguany la visita als difunts pugui recuperar la màxima normalitat possible.

Etiquetes

Comentaris

Trending