La quota d’immigració recupera els nivells previs a la pandèmia

Govern permetrà la contractació de fins a 900 treballadors estrangers, dels quals 198 fronterers, tot justificant que són necessaris davant la consolidació de la recuperació econòmica

Façana del departament d'Immigració.
Façana del departament d'Immigració. ARXIU

El Govern ha aprovat una nova quota d’immigració. En aquest cas, general. Amb 900 permisos, ampliables, en cas de necessitat, un 30%. D’aquesta forma, es recuperen les xifres prèvies a la pandèmia, malgrat el nombre d’aturats que encara hi ha inscrits al Servei d’Ocupació. Des del Govern es considera que cal tenir en compte la incipient recuperació econòmica i que s’ha de donar a les empreses eines per contractar la gent que necessita.

La quota, aprovada pel consell de ministres, suma 702 autoritzacions de residència i treball i 198 més per a fronterers. Bàsicament, es doble l’aprovada l’any passat, que va ser de 450. Segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, la dada és similar a la de 2016 i 2017.

La decisió es pren malgrat que, almenys segons les dades a 30 de setembre, a Ocupació hi ha inscrits 640 persones. “Transmet que tenim una reactivació de l’economia i necessitem gent que ens vingui a donar un cop de mà per desenvolupar aquesta activitat”, ha defensat Jover.

El ministre ha volgut recordar que hi ha sectors empresarials amb serioses dificultats per trobar personal. “Hem de donar mecanismes perquè trobin els treballadors que necessiten”, ha afirmat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending