El PS alerta que calen “solucions reals i efectives” per l’habitatge més enllà dels ajuts

Pere Baró avisa que les subvencions han de ser “una mesura puntual” fins a resoldre el problema i que “un estat assistencialista com l’actual només empobrirà més la ciutadania”

Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes.
Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata (PS) avisa que incrementar els ajuts a l’habitatge que s’acaben atorgant no és pas la sortida a l’actual tensió que es viu al mercat del lloguer. Admeten que sigui una mesura “puntual” però alerten que, per resoldre el problema, cal anar més enllà. Així, entenen que s’ha de “legislar per trobar solucions reals i efectives”.

Així ho ha explicat el conseller general del grup socialdemòcrata, Pere Baró, mitjançant una piulada a X, la xarxa social antigament coneguda com a Twitter. Ho ha fet després de conèixer les dades sobre els nous ajuts al lloguer que s’han atorgat aquest 2023 seguint la flexibilització del programa aprovada via la Llei de mesures per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania. Aquestes, han beneficiat 257 llars més, amb un import anual compromès de 536.000 euros.

Un edifici amb el cartell de lloguer o venda.

Relacionat

La flexibilització dels ajuts a l’habitatge permet accedir 257 llars més

En el missatge, Baró remarca que “les ajudes no poden ser LA solució”. Així, apunta que, en tot cas, “han de ser una mesura puntual” que ha de permetre que “ningú es quedi enrere”. I sempre amb un objectiu clar.

Durant aquest temps que s’aplica la mesura, el que cal, insisteix el conseller general, és “trobar solucions reals i efectives” a la problemàtica del mercat de lloguer. Baró rebla el clau alertant que “un estat assistencialista com l’actual empobrirà encara més la ciutadania”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending