Programa de suport a adolescents d’entre 12 i 16 anys amb trastorn autista

AUTEA posa en marxa les seves activitats, amb les quals arriba a una trentena llarga de famílies

Inés Martí, presidenta d'Autea.
Inés Martí, presidenta d'Autea. AUTEA

AUTEA posa en marxa aquesta tardor un nou programa enfocat als adolescents amb dificultats en la comunicació i la interacció social derivades del seu trastorn de l’espectre autista (TEA). El programa Alevins està encarat a joves d’entre 12 i 16 anys i té una base molt similar al que fins ara es dirigia al Grup Jove. Aquest darrer programa i el de Suport a casa de 6 a 12 anys s’amplien. Totes les activitats de l’associació es posen ara en marxa, arribant a una trentena llarga de famílies.

L’any 2019 l’associació va oferir el primer programa, Grup Jove, que ofereix suport a joves d’entre 17 i 30 anys amb dificultats en la interacció social i la comunicació. L’any següent, al 2020, l’associació va engegar un programa d’atenció centrada en la família i en el seu infant amb TEA, el programa Suport a casa de 6 a 9 anys, una intervenció naturalística i ecològica desenvolupada a la llar de l’infant, que aquest 2021 ha ampliat la franja d’edat fins a 12 anys.

Com s’ha dit, aquest 2021 l’associació ofereix el nou programa, Alevins, de suport a adolescents amb TEA de 12 a 16 anys que com els usuaris del programa Grup Jove, tenen dificultats en la comunicació i la interacció social. Tots els programes es coordinen amb diferents entitats, com el departament de Salut Mental del SAAS així com amb els professionals dels centres educatius als que assisteixen els infants, adolescents i joves.

Des d’AUTEA ressalten la importància de poder treballar de forma coordinada amb els usuaris, les famílies, els professionals referents, així com els professionals dels centres educatius, ja que permet garantir una major eficàcia dels recursos. Per finançar aquests programes l’associació ha comptat amb aportacions de particulars, d’entitats esportives i socials del país, del ministeri d’Afers Socials, Igualtat i Joventut i de les famílies usuàries.

Etiquetes

Comentaris

Trending