Prestació equivalent al salari mínim per als treballadors del sector de la neu residents aturats

La compensació remuneratòria ja s’abonarà per aquest mes de desembre i s’allargarà mentre perduri l’aturada de la temporada hivernal; l’ajut als temporers, que no tindran accés a la ‘paga’ d’Afers Socials, es continua treballant de comú acord amb la Creu Roja i Càritas

La prestació està adreçada als treballadors del sector de la neu i afins.
La prestació està adreçada als treballadors del sector de la neu i afins. ARXIU

Aquelles persones residents que la temporada passada van treballar al sector de la neu o afins i que enguany tenien un contracte firmat o un precontracte o compromís laboral que puguin acreditar i que per culpa de la pandèmia estiguin aturats tindran accés a una prestació no contributiva equivalent al salari mínim interprofessional. La prestació ja la percebran aquest desembre i durarà mentre el sector estigui aturat. Aquesta ‘paga’, que tramitarà el departament d’Afers Socials, no incumbeix els temporers, que hauran d’acudir a Creu Roja i Càritas.

La prestació es vehicula a través d’una modificació del reglament de prestacions per desocupació. La modificació pretén donar més flexibilitat a persones aturades per culpa de la pandèmia per tal de poder accedir a una compensació. A banda d’altres requisits que es puguin sol·licitar, allò és essencial és que es tracti de persones legalment establertes al Principat que l’any passat haguessin treballat “al món de la neu o associat” i que puguin provar que aquest hivern tenien previst, de forma compromesa ja, treballar al mateix sector.

Totes les persones susceptibles de beneficiar-se d’aquest ajut poden sol·licitar-lo a l’entrada en vigor d’aquest decret, però es percep a partir de l’1 de desembre del 2020, llevat que la data d’inici del contracte laboral sigui posterior

La situació de desocupació ha d’haver estat causada, segons que ha especificat el Govern, per no haver pogut formalitzar el contracte de treball corresponent o una vegada formalitzat no han pogut fer efectiva la seva incorporació al lloc de treball per haver-se ajornat la data d’inici de les activitats del sector de l’esquí o derivats d’aquest per la temporada d’hivern 2020-2021.

La durada de l’ajut s’aplicarà a partir de l’1 de desembre del 2020 i es mantindrà fins que les empreses relacionades amb l’activitat de l’esquí no iniciïn amb normalitat la temporada 2020-2021. Una vegada començada l’activitat, aquest ajut queda extingit. Totes les persones susceptibles de beneficiar-se d’aquest ajut poden sol·licitar-lo a l’entrada en vigor d’aquest decret, però es percep a partir de l’1 de desembre del 2020, llevat que la data d’inici del contracte laboral sigui posterior, quan percebrà a partir de la data d’inici establerta al seu contracte laboral.

Sobre els temporers, el ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que s’està acabant de dissenyar el suport que se’ls pot donar. En aquest cas serà la Creu Roja i Càritas els que s’encarregaran de l’ajut que s’acabi concretant. Alguns temporers ja s’haurien adreçat a aquestes organitzacions per sol·licitar el seu suport.

Comentaris (11)

Trending