Preocupació i indignació a parts iguals entre els familiars del Cedre

Les famílies reclamen l’assumpció de responsabilitats per part de l’administració i consideren que és imperdonable que s’hagi tornat a ‘colar’ el virus al centre en aquesta segona fase del brot

Retolació a l'entrada del centre sociosanitari públic.
Retolació a l'entrada del centre sociosanitari públic. Cristian Cortés

Els familiars dels residents al Cedre estan tan indignats com preocupats per la situació que es torna a viure al centre sociosanitari. Si la notificació a mig matí del contagi de dues usuàries que seguia al de dos treballadors ja va encendre les alarmes, la comunicació a darrera hora de la nit que el cribratge d’urgència efectuat a la residència havia detectat fins a onze infectats entre els residents -nou dels quals, és clar, asimptomàtics- va acabar de ‘cremar-ho’ tot.

Hores d’ara les famílies, algunes de les quals ja s’havien començat a mobilitzar només saber que tornaven a traslladar al Cedre positius d’altres centres residencials, estan més preocupats per l’evolució dels padrins que no pas per fer accions. Però es dóna per fet que alguna actuació es farà atès que hi ha el convenciment, subjectiu per ara, que l’arribada de malalts d’altres sociosanitaris, en aquest cas de Salita, algun impacte ha tingut en la introducció, de nou, del virus al Cedre.

Una imatge de l'exterior del Cedre.

Relacionat

El cribratge d’urgència al Cedre detecta fins a onze residents positius a banda de dos treballadors

A falta d’informació oficial, les primeres dades de què disposen els familiars és que de contagis n’hi hauria hagut a totes les plantes residencials. Per tant, amb un risc evident que el virus es propagui encara més entre els residents. En conseqüència, les fonts consultades han assegurat que ara mateix la principal preocupació és la sanitària, la que té a veure amb la salut del padrins. Però alhora exigeixen ja claredat i transparència de les autoritats i les institucions que gestionen la crisi i el centre en concret.

Alhora, creuen que després de la contundència de les manifestacions expressades una setmana abans per responsables del ministeri de Salut i d’Afers Socials en una doble reunió celebrada amb familiars dels residents al Cedre, s’escau que l’administració dugui a terme una assumpció de responsabilitats perquè troben “imperdonable” que en aquesta segona etapa de la pandèmia el virus s’hagi tornat a ‘colar’ al centre, a priori, de la mateixa manera que el primer cop: a través del personal.

Comentaris (3)

Trending