El cribratge d’urgència al Cedre detecta fins a onze residents positius a banda de dos treballadors

Una vegada s’han confirmat els positius de les dues usuàries, de 74 i 99 anys, s’ha procedit a cribrar tots els interns del centre, que han revelat nous contagis entre uns padrins que ja havien estat aïllats a les seves habitacions

Una imatge de l'exterior del Cedre.
Una imatge de l'exterior del Cedre. Cristian Cortés

El cribratge d'urgència que s'ha fet entre aquest dimecres i aquest dijous al Cedre arran del positiu d'una treballadora social, inicialment, ha acabat permeten diagnosticar fins a onze residents contagiats. La direcció del Cedre d’acord amb les autoritats sanitàries han procedit aquest migdia a aïllar tots els residents del Cedre després que es confirmessin les infeccions de la primera treballadora i les de dues usuàries. Una vegada s’han confirmat els primers positius s’ha procedit d’immediat a recloure a les seves respectives habitacions els residents i a fer-los a tots ells una prova de detecció ràpida de la malaltia.

El temor que hi havia tant entre la direcció com els professionals del centre sociosanitari, però sobretot entre les famílies, sobre la possibilitat que el virus s’hagués propagat a més residents dels dos inicialment diagnosticats s'ha fet realitat durant la tarda-vespre. A banda d'un segon treballador diagnosticat també a l'inici del cribratge, amb el pas de les hores s'han confirmat nou casos més entre els usuaris, fins a un total d'onze. Les famílies fa temps que estan esvalotades amb la possibilitat que es torni a viure una situació com la de la primera fase de la pandèmia. La direcció ha estat molt ràpida en assegurar que no té res a veure el fet que hi hagués padrins hospitalitzats a la cinquena planta positius de Covid amb el fet que hagi entrat ara el virus, de nou, al Cedre.

El Govern formalment ha informat que el cribratge a tot el personal que es va realitzar el passat divendres va permetre detectar el virus a una treballadora social que no havia estat en contacte directe amb cap resident. De cop, aquest dimecres dues residents van mostrar símptomes compatibles amb el coronavirus. Tos i febrícula. Es van fer dues TMA d’urgència. Els resultats, coneguts l’un ahir al vespre i l’altre aquest matí, segons el Govern, han estat també positius.

Un vehicle del SAAS en les immediacions del Cedre.

Relacionat

Familiars del Cedre avisen que si hi ha risc per als residents o un brot Covid actuaran amb fermesa

Per aquest motiu les dues residents, de 74 i 99 anys respectivament, han estat traslladades a l’àrea Covid habilitada a la cinquena planta d’aquest centre. D’aquesta manera i sumant-se a les sis persones que ja hi eren des de fa uns dies, són vuit els padrins que resten ingressats en aquest espai habilitat específicament. Finalment i arran d’aquests dos positius, ahir es va iniciar un nou cribratge general –tant als residents com al personal–, que també ha permès detectar el cas positiu d’un auxiliar. Aquest cribratge ha permès detectar els nou casos més, com acaba de comunicar oficialment la direcció del Cedre a les famílies de tots els residents. Els nou casos positius més són tots asimptomàtics, i els contagiats han anat sent traslladats cap a la planta Covid del propi centre.

Amb tot l’enrenou s’han cancel·lat les vídeotrucades que hi havia programades, almenys, per aquest dijous. En funció de com evolucioni la situació s’establiran noves mesures que s’haurien de comunicar per escrit a les famílies. Els familiars treuen foc pels queixals: "Ens prohibeixen les visites perquè arriben malalts procedents de Salita i després resulta que el virus entra a través dels treballadors", han manifestat les fonts, que han assegurat que no pretenien fer un atac als professionals però sí al compliment o no compliment en aquest cas dels protocols.

Comentaris (7)

Trending