Pallarés defensa la història social com a solució de gran part dels problemes existents

La ministra ha exposat que la digitalització reduirà la burocràcia, facilitarà la comunicació entre departaments i farà que es puguin deslliurar alguns professionals per dedicar-los a altres tasques

La ministra, Judith Pallarés, atenent els mitjans
La ministra, Judith Pallarés, atenent els mitjans

La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, en cap moment no ha negat que existeixin problemes al seu departament. Però tampoc ho ha confirmat, sinó que ha explicat que la instauració de la història social, prevista per a finals d’any, serà solució per a gran part de les queixes que s’han rebut pels beneficiaris de prestacions. Aquesta ferramenta interna, que suposa una digitalització, podrà reduir la burocràcia, facilitarà la comunicació entre departaments interns i deslliurarà alguns professionals, que podran dedicar-se a altres tasques.

Pallarés ha afirmat que la implantació d’aquesta història social “requereix una mica de temps, i la pandèmia no ens ha permès centrar-nos en això”. Però, a finals d’any devia estar implementada de forma general, i en ús a principis del 2022 en tots els departaments, “ens ajudarà a reduir la burocràcia i a facilitar els processos”. Una de les principals queixes que explicaven associacions i beneficiaris. Però, aquesta eina, suposadament, també “facilitarà la informació entre treballadors socials i l’administració per facilitar la gestió i resoldre altres qüestions”.

A més, ha exposat que s’estan “començant tasques amb les treballadores socials de primària per unificar criteris i polir els processos, a més de definir les necessitats”. D’aquesta manera, al seu entendre, es podrà detectar més ràpidament la demanda, que sigui de forma digitalitzada, i es pugui tenir una treballadora social d’ajuda de forma directa i sense gaire espera ni volts, com passaria ara mateix.


Els beneficiaris de prestacions es queixen de l'excés de paperassa que cal.

Relacionat

Beneficiaris de prestacions denuncien el desgavell que hi ha a Afers Socials

D’altra banda, respecte al seguiment d’aquelles persones que requereixen l’atenció de dos departaments, com puguin ser Salut i Afers Socials, “s’ha treballat per fer un seguiment acurat de tots els casos que ara mateix tenen duplicitat”. El nou reglament, que ja va avançar la secretària d’Estat, Helena Mas, fa uns dies, contemplaria aquest seguiment formal i indicaria “quina és la millor resposta segons la comissió que li correspongui amb les seves demandes”, ha apuntat Pallarés.

Una altra de les queixes era la manca de professionals, que hi estaven sempre molt ocupats i amb molta feina. Tot i que Pallarés ha afirmat que, en aquestes situacions, “la plantilla mai serà suficient”, ha explicat que la digitalització serà una manera de donar certa solució a aquesta problemàtica. “La simplificació dels tràmits ha de permetre deslliurar de certes càrregues i amb el mateix personal es podrà donar més servei”.

Comentaris (4)

Trending