Nova campanya d’Afers Socials per promoure l’acolliment familiar

La finalitat és informar i sensibilitzar a la ciutadania que hi ha infants i adolescents que necessiten una llar

Comentaris

Cartell de la campanya d'acolliment familiar
Cartell de la campanya d'acolliment familiar

El ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat inicia aquesta setmana una nova campanya per promoure l’acolliment familiar, mitjançant la difusió de sis càpsules audiovisuals relacionades amb aspectes concrets. La finalitat és informar i sensibilitzar a la ciutadania que hi ha infants i adolescents que no poden viure amb les seves famílies i necessiten una llar que els permeti créixer en un ambient estable, segur i afectuós per garantir-los un correcte desenvolupament.

En concret, als vídeos s’aborden aspectes com ara la temporalitat i les modalitats de l’acolliment o els requisits per accedir a aquesta mesura de protecció d’infants i adolescents. Així doncs, l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és disposar d’un major nombre de famílies disposades a acollir-los amb diversitat de perfils, característiques i necessitats.

L’acolliment familiar és un recurs de protecció als infants i adolescents d’entre 0 i 18 anys en situació de desemparament que ofereix un espai dins d’una familiar pel temps que sigui necessari, mentre els seus pares recuperen les capacitats necessàries per a una reunificació familiar.

En el cas dels acolliments en família aliena, es tracta de la tipologia en què no existeix cap vincle de parentesc entre els infants i els adolescents que són acollits, afavorint un entorn de respecte per la història i la identitat del menor, per la seva relació amb la família biològica  pel seu retorn al nucli familiar, evitant d’aquesta manera un acolliment residencial al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) – La Gavernera.

Etiquetes

Comentaris

Trending