Els 20 pisos de protecció pública de l’edifici Armor tenen 50 candidats per accedir-hi

Per poder moblar els diferents habitatges s’ha destinat una partida de més de 50.000 euros per a electrodomèstics, mobiliari, mampares i cortines

L'edifici Armor a Andorra la Vella.
L'edifici Armor a Andorra la Vella. Pilar Candel

El passat mes de juny es van presentar els pisos que conté l’edifici Aristot Mora (Armor) a Andorra la Vella. En total 21 habitatges que seran de protecció pública, i que es destinaran per a famílies i persones en situació de risc d’exclusió social. El pròxim mes de novembre es farà l’adjudicació de 20 d’ells als diferents candidats que consten en el registre, que són un total de 50 persones. A més, per tal d’adequar-los, l’Institut Nacional de l’Habitatge destinarà més de 50.000 euros per als electrodomèstics, les mampares i les cortines.

El procediment d’adjudicació dels pisos de l’edifici Casa Aristot Mora començarà el pròxim 17 de novembre. Dels 21 habitatges es posaran a disposició 20 per poder-se habitar a un preu que oscil·larà entre els 200 i els 600 euros, tenint en compte les despeses i els metres quadrats de cadascun d’ells. Les persones que participaran en aquest procés s’han especificat al BOPA d’aquest dimecres, i són aquelles que consten inscrites al Registre de sol·licitants d’habitatges de protecció pública fins al dia 17 d’octubre. En total, 50 persones optaran a tenir un pis en aquest edifici.

Els requisits d’accés ja es van explicar amb anterioritat, però a la publicació s’ha especificat que els habitatges estan adreçats de forma prioritària a persones amb situació d’exclusió social greu i sense llar. L’objectiu d’aquest edifici és oferir un pis amb suports tècnics per desenvolupar la vida diària, i implementant el model d’intervenció adaptat ‘Primer la Llar’, afavorint un projecte autònom en un entorn comunitari i normalitzat. Tenint en compte aquests punts, l’adjudicació es farà segons les característiques dels sol·licitants i dels habitatges disponibles, així com els compromisos que la persona accepti de forma voluntària i els que rebutgi de forma expressa.

Segons s’ha publicat al BOPA aquest dimecres s’ha adjudicat el concurs per al proveïment, muntatge i la instal·lació de tots els elements bàsics per a l’edifici Armor. En total, quatre lots que contenen electrodomèstics, mobiliari, mampares i cortines. El cost final serà de 50.127 euros, que serviran per adequar els 20 habitatges per a la vida quotidiana amb tots els bàsics que es requereixen. Al mes de juny, en el moment de la inauguració, únicament el pis pilot comptava amb certs elements per poder mostrar-lo.

El pressupost s’ha desglossat en quatre lots. El cost més elevat, com és lògic, es destinarà per al mobiliari, que tindrà un cost de 19.384 euros. Els electrodomèstics costaran 10.007 euros, les mampares, 6.330 euros i les cortines 14.403,30 euros.

 

 

Comentaris (5)

Trending