Malestar entre els potencials usuaris del CREI pel retard en la posada en marxa

El centre havia d’estar en actiu al mes de juny, però encara no s’ha decidit l’empresa o fundació que l’ha de gestionar, tot i que es tenen dos candidats clars

Comentaris

L'espai diàfan a l'última planta.
L'espai diàfan a l'última planta.

El Centre d’Educació Intensiva (CREI) havia d’estrenar-se aquest mes de juny amb tretze usuaris. Però la data s’haurà d’ajornar, de moment, de forma indefinida. Des d’Afers Socials encara no s’ha decidit quina empresa o fundació serà qui s’encarregui de portar a terme els serveis que calen al CREI. L’elecció, de fet, s’ha posat en mans de les diverses associacions del país en aquest àmbit, que han fet notar el seu malestar per no tenir encara una orientació sobre l’obertura de l’equipament.

Diversos noms d’empreses han sonat els darrers mesos com a candidats per fer-se’n càrrec del CREI. L’adjudicatari haurà de gestionar tots els serveis que s’ofereixen, a més d’aportar-ne el personal i també el director del centre. Aquest mes de juny s’havia fixat com a data en la presentació de les instal·lacions, ja enllestides al mes de març, per donar el nom de l’entitat. Però, aquest moment està retardant-se, i les associacions d’aquest àmbit s’impacienten. Seran els components d’aquestes, precisament, qui escolliran.

El ministeri, que també tindrà veu i vot en la decisió final, ha preferit deixar en mans de les associacions l’elecció. I es tenen dos candidats ferms, que faran una presentació la pròxima setmana. Afers Socials ha emplaçat a les entitats els dies 27 i 28, i les fundacions Intress i Resilis, les dues interessades en el CREI, explicaran què és el que fan i com volen gestionar el centre. Posteriorment, els participants valoraran quina de les dues és la més adequada per al lloc. Sigui com sigui, s’hauria d’escollir una de les dues més aviat que tard.

Una vista de l'exterior de l'equipament.

Relacionat

Tretze joves estrenaran al juny el centre d’educació intensiva

Les associacions, de fet, estan neguitoses. Alguns components, amb qui ha pogut parlar l’Altaveu, expliquen que hi ha molts joves que necessitin que se’ls ubiqui, i que el centre ha d’estar en funcionament com més aviat, millor. També han sigut crítics en la forma de fer des del ministeri. De moment, no s’han volgut mullar sobre preferències entre les dues opcions, volen conèixer abans què és el que han de dir les dues fundacions sobre la seva manera de gestionar el CREI.

Intress i Resilis són dues fundacions sense ànim de lucre, i ambdues treballen a Barcelona. La primera està centrada en atendre a persones en risc d’exclusió social durant les diferents fases de la seva reintegració. Tenen diferents àmbits d’actuació, com infància i família, igualtat i gènere, salut mental i joves, que seria l’àmbit que s’hauria de treballar al CREI. Principalment, Intress treballa per a administracions públiques, però també per a empreses i particulars. Tenen presència a Catalunya, Madrid, Extremadura i Illes Balears, i van començar la seva activitat als anys 80.

D’altra banda, Resilis també és una fundació sense ànim de lucre i va néixer a l’any 2006. Segons explica l’entitat, desenvolupen acció social amb infants i adolescents en ris a través de projectes, programes i serveis. Per tant, són una associació que se centra concretament en el mateix àmbit en què ho haurà de fer el CREI. La seva activitat se centra en gestionar i desenvolupar projectes, programes i serveis d’atenció a infants i joves en situació d’exclusió, risc o greus dificultats.

Comentaris (2)

Trending