Llest el ‘pis mostra’ de l’edifici d’ús social de Ciutat de Valls

L’estudi és el primer en estar acabat i permet visualitzar com seran els habitatges que oferirà Govern per a les persones en risc d’exclusió

Visita a l'edifici d'ús social de Ciutat de Valls.
Visita a l'edifici d'ús social de Ciutat de Valls.

L’edifici d’ús social, situat a Ciutat de Valls, comença a prendre forma. El ‘pis mostra’ ja està llest i permet visualitzar com seran aquests habitatges que oferirà Govern, conjuntament amb la Fundació Privada Armor, per a persones en risc d’exclusió. L’estudi, de 31 metres quadrats, és el primer d’aquest projecte en estar enllestit. La resta s’espera que estigui finalitzat per al primer trimestre del 2022.

El cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, han acudit a l’edifici per veure com havia quedat aquest pis. Filloy, en acabar la visita ha explicat que “és important que es faci visible aquesta política d’habitatge que està estructurada per donar resposta a les necessitats de diferents capes de la societat i que aquesta setmana acabarem d’arrodonir amb la creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge”.

Aquest estudi és el primer dels 22 que s’oferiran en estar llest. L’edifici es distribuirà en nou plantes i les dues primeres es destinaran a zones comunes i bugaderia. La resta comptaran amb dos o quatre pisos per planta. El més menut d’ells compta amb 31 metres quadrats i el més gran amb 55. Tots ells tindran un bany amb dutxa adaptada, cuina i un espai que farà la vegada de menjador i habitació. Estan pensats per una sola persona, però tots tenen la possibilitat de tenir dos llits en lloc d’un sol. A més, s’està preparant un d’aquests habitatges perquè estigui adaptat a una persona amb discapacitat.

El terreny on s’ubica aquest edifici és propietat de la Fundació Privada Armor, i Govern l’arrendarà per 40.000 euros anuals. Concretament la família Aristot Mora és l’encarregada de la construcció de l’edificació. Respecte a això, Filloy ha volgut destacar que “aquest és un exemple clar de col·laboració publicoprivada una vegada més, en què Govern juntament amb un privat es posa d’acord per donar una resposta social a una inquietud ciutadana com l’habitatge”.

Etiquetes

Comentaris

Trending