Inspecció al Cedre per assegurar que s’hi han seguit els protocols de forma correcta

Salut situa tots els contagis excepte un en una mateixa planta, on presten servei els dos auxiliars que també han estat diagnosticats com a positius i que es considera que són l’origen de la infecció

Dependències del Cedre.
Dependències del Cedre. Toni Solanelles

El ministeri de Salut farà la pertinent inspecció al Cedre per garantir que s’hi estan aplicant correctament els protocols corresponents. La revisió es durà a terme després que aquest dijous, i arran del cas de dues residents que presentaven símptomes de Covid i realment van acabar donant positiu al virus, es cribrés tot el centre sociosanitari públic i apareguessin infectats nou usuaris més, en aquests casos tots asimptomàtics. Salut situa tots els contagis excepte un en una mateixa planta de l’equipament, on també presten servei els dos auxiliars sanitaris també infectats.

Justament, el ministeri de Salut considera que el focus d’aquest darrer brot al Cedre serien els dos auxiliars. I la inspecció que es tirarà endavant, segons que ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, haurà de comprovar, entre altres qüestions, que aquests dos professionals “hagin fet la feina com Déu mana” o si es van retirar la mascareta en algun moment que no tocava o com va anar tot. En qualsevol cas, Espot ha recordat que el risc zero no existeix i que encara que s’hagin complert els protocols això no treu que hi pugui haver infecció.

Una imatge de l'exterior del Cedre.

Relacionat

El cribratge d’urgència al Cedre detecta fins a onze residents positius a banda de dos treballadors

Les famílies dels residents estan preocupades i, en alguns casos, indignades i, en altres, molt neguitoses pel que consideren una evident manca d’informació. De fet, oficialment als familiars sols se’ls ha informat dels casos positius, en cap cas, per exemple, que els residents han estat aïllats en les seves habitacions. En les properes hores o dies, a mida que es comprovi que el virus no ha anat a més, la intenció, segons fonts coneixedores, seria que els usuaris poguessin anar normalitzant la seva vida dins del centre, sense moure’s entre plantes, això sí.

Els onze contagiats van ser traslladats a la planta d’hospitalització, al cinquè pis del Cedre, ara destinada a acollir pacients geriàtrics Covid. Sumats als malalts procedents de Salita, durant unes quantes hores almenys han estat setze els pacients ingressats a dita planta, però la doctora en Salut Pública Mireia Garcia ha explicat que ben aviat com a mínim un dels hospitalitzats seria donat d’alta. A la planta d’hospitalització la capacitat prevista és per a 22 pacients.

Comentaris (2)

Trending