Govern va intervenir per trobar un nou pis a 18 famílies desnonades durant el 2020

Els treballadors socials van negociar amb la Batllia que no s’executés la mesura fins no haver garantir que els afectats tenien un nou habitatge i se’ls van donar ajudes per poder afrontar el pagament de la renda

RÈTOL ANUNCIANT PISOS DE LLOGUER EN UN EDIFICI D'ESCALDES-ENGORDANY
RÈTOL ANUNCIANT PISOS DE LLOGUER EN UN EDIFICI D'ESCALDES-ENGORDANY Altaveu

Al llarg del 2020, Afers Socials va haver d’intervenir per donar suport a 18 famílies o persones que havien estat desnonades del seu domicili. Des del Govern, s’ha posat en relleu que, en tots els casos, la mesura, adoptada judicialment, no es va executar fins que els afectats tenien un altre habitatge. A banda, s’ha destacat que es fa seguiment de la situació per evitar que es torni a repetir.

Així ho han explicat el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i el director del departament, Joan Carles Villaverde. S’ha admès que, en el marc de l’increment d’activitat registrada arran de la pandèmia del coronavirus i dels seus efectes sobre l’economia i el mercat laboral, una de les problemàtiques destacades ha estat la vinculada a l’habitatge. Són moltes les famílies -o persones que viuen soles- les que han tingut dificultats per pagar el lloguer. En alguns casos, també han perdut el pis per una sentència judicial.

En concret, i durant el 2020 Afers Socials va actuar en 18 casos. Villaverde ha recordat que “parlem de situacions en les quals els treballadors socials, en coordinació amb la Batllia, demanen que l’expedient no s’activi fins que no s’ha trobat un nou habitatge”.

En aquests casos, ha explicat, “es fa un estudi de la situació econòmica dels afectats i una recerca d’un nou pis”. Així, “en funció de cada cas, es mira quina part de la renda poden assumir” i “se’ls fa un ajut, sigui per pagar el lloguer o de forma ocasional”. La voluntat és que “no es trobin amb una situació similar en el temps”. Fins i tot, en algun cas “em costa que es va negociar el deute amb el propietari de l’immoble i tot es va poder reconduir”.

Comentaris (3)

Trending