El Govern preveu pagar 30 euros per nit per cada padrí que sigui traslladat a un hotel

Els establiments que vulguin optar a l’adjudicació, que només s’activarà si l’evolució de la pandèmia ho fa necessari, hauran de dedicar-se exclusivament als residents dels centres sociosanitaris i oferir un mínim de 30 habitacions

Trasllat de padrins de Salita per part de dos tècnics de la Creu Roja
Trasllat de padrins de Salita per part de dos tècnics de la Creu Roja Altaveu

El Govern preveu pagar uns 30 euros al dia per cada padrí que, si és necessari, sigui traslladat a un hotel provinent d’un dels centres sociosanitaris del país. Així ho estableix el plec de bases que s’ha llançat per contractar establiments en cas que calgui, per l’empitjorament de la situació sanitària, tornar a habilitar-los com a espai pels residents d’espais com el Cedre o Salita, entre altres. Els negocis que hi vulguin optar hauran de garantir un mínim de 30 habitacions i no podran compaginar aquesta funció amb la seva activitat normal.

El consell de ministres va aprovar dimecres el concurs. Segons va explicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es tracta d’una “mesura preventiva” davant un escenari que, s’admet, no es desitja però sí que podria arribar a donar-se: que la pandèmia vagi a més i pugui tornar a fer mal als centres sociosanitaris. Ja a la primavera, es van traslladar residents de Salita i el Cedre a hotels per poder garantir una major seguretat. Ara, es vol estar preparat per si torna a fer falta prendre una mesura similar.

La Creu Roja en un trasllat de padrins durant la crisi de la Covid-19.

Relacionat

Activat el procés per disposar d’hotels si cal tornar a traslladar padrins des de les residències

El plec de bases marca una estimació del cost que l’executiu pagaria als hotels que guanyessin el concurs. Serien 30 euros per resident i dia en concepte d’allotjament i àpats en règim de pensió completa. A banda, el personal que els atengués també tindria dinar o sopar, a un cost de quatre euros.

També s’inclouria el servei de bugaderia, a raó de tres euros per persona i dia. Per últim, el Govern pagaria sis euros per jornada per cada habitació que es contractés però que no estigués ocupada.

El plec de bases deixa clar que el contracte només es formalitzarà si la situació sanitària fa necessari traslladar avis als establiments que guanyin el concurs

Per poder optar al concurs, els hotels hauran de garantir que seran “d’ús exclusiu” per a persones provinents dels centres sociosanitaris. Com a mínim, hauran de poder oferir 30 habitacions, d’ús individual i amb bany, preferentment de plat de dutxa. Els establiments hauran de disposar d’un espai exterior o, en el seu defecte, zones interiors àmplies, amb llum i ventilació natural.

Es deixa clar, també, que “la previsió de contractació de 30 habitacions només serà en el cas de necessitat, a demanda del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i segons l’evolució de la pandèmia”. És a dir, “aquesta contractació no es farà efectiva fins que la situació d’emergència ho requereixi”. En aquest cas, el Govern ho haurà de notificar amb una antelació de 48 hores. A més, aquestes quantitats “es podran modificar a l’alça o a la baixa en funció dels criteris i recomanacions de les autoritats sanitàries”.

Si l’adjudicació finalment s’activa, el contracte es formalitzaria fins al 31 de desembre. A partir d’aquesta data, s’aniria renovant mensualment en funció de l’evolució de la pandèmia. El concurs s’ha convocat de forma urgent i les empreses interessades tenen de temps fins al proper dia 29 per presentar la seva oferta.

Comentaris

Trending