Activat el procés per disposar d’hotels si cal tornar a traslladar padrins des de les residències

El Govern ha convocat un concurs urgent per disposar d’establiments en cas que l’evolució de la pandèmia afecti especialment novament els centres sociosanitaris

La Creu Roja en un trasllat de padrins durant la crisi de la Covid-19.
La Creu Roja en un trasllat de padrins durant la crisi de la Covid-19. Altaveu

El Govern vol poder disposar amb rapidesa, en cas que sigui necessari, d’hotels als quals poder traslladar residents de centres sociosanitaris, com ja es va fer durant la primera onada de la pandèmia del coronavirus. Per això, ha licitat un concurs per a poder contractar aquests establiments, que només s’activarien en cas d’urgència. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que es tracta d’una “mesura preventiva”.

D’aquesta forma, l’executiu es vol avançar a un escenari possible però no desitjat: que l’evolució de la pandèmia pugui provocar un nombre elevat de pacients entre els residents dels diferents centres sociosanitaris i, especialment, una saturació de la planta especialment habilitada al Cedre per malalts Covid. D’aquesta forma, l’adjudicació està condicionada a la necessitat, si escau, d’efectuar una mesura que ja es va dur a terme durant la primera onada de la pandèmia.

Martínez Benazet ha recordat que les noves mesures excepcionals establertes per la situació d’emergència sanitària són de caràcter preventiu, encaminades a evitar la transmissió de la infecció, a protegir els col·lectius més vulnerables i a disposar dels equipaments necessaris en cas que es produeixi un increment de casos. El concurs serà nacional però per la via d’urgència. Els establiments interessats podran presentar ofertes fins al 29 d’octubre.

Etiquetes

Comentaris

Trending