El Govern incrementa un 10% el pressupost pels ajuts a l’habitatge

Durant el 2020, 1.072 llars s’han beneficiat del programa, amb una mitjana de 1.875 euros per família i una despesa total per a l’executiu de 2,01 milions

RÈTOL ANUNCIANT PISOS DE LLOGUER EN UN EDIFICI D'ESCALDES-ENGORDANY
RÈTOL ANUNCIANT PISOS DE LLOGUER EN UN EDIFICI D'ESCALDES-ENGORDANY Altaveu

El ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ha obert la nova convocatòria d’ajuts a l’habitatge de cara al 2021. Des de l’executiu s’ha optat per incrementar en un 10% la dotació inicial del programa, preveient un previsible increment de peticions. Entre altres coses, pel fet que s’ha relaxat un dels requisits, el de la renda màxima de l’immoble, per poder donar cabuda a més famílies.

Durant aquest any, hi ha un total de 1.072 llars que s’han beneficiat d’aquestes ajudes, amb una mitjana de 1.875,74 euros anuals. En total, s’han destinat 2,010 milions d’euros. Aquesta xifra creixerà, segons les previsions, de cara al 2021.

Es cobrirà el 30% de la renda en linies generals, tot i que per a col·lectius sensibles, com ara joves, gent gran o famílies nombroses, arribaria al 35%

La dotació per a la nova convocatòria ascendeix a 2,211 milions, un 10% més. El programa, a més, flexibilitza alguns dels requisits per accedir-hi. Així, pel que fa a la renda màxima permesa aquesta puja un 5% i, a més deixarà de ser un criteri desqualificant en cas de no complir-lo. És a dir, si aquest és l’únic requisit que no supera la persona que demana l’ajut, aquest serà atorgat igualment.

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha destacat la voluntat de fer que les ajudes, si són necessàries, arribin a més col·lectius i famílies. “El que importa és tenir el dispositiu activat perquè qui ho requereixi hi pugui accedir”, ha comentat.

També ha posat en relleu que, a més, si la demanda és superior al que s’ha previst, encara que s’exhaureixi el pressupost hi haurà solucions per a tothom que realment hagi de rebre aquest ajut. “No es posarà en perill ningú. El ciutadà tindrà a disposició la possibilitat de tenir aquest suport”, ha manifestat.

La convocatòria s’obrirà oficialment dilluns vinent i les ajudes es podran demanar fins al dia 20 de novembre. Preveu cobrir fins al 30% de la renda general en casos generals, però per a determinats col·lectius (joves, persones grans, famílies monoparentals o nombroses, llars amb alguna persona amb discapacitat o dones víctimes de violència de gènere”, l’ajut puja fins al 35%.

Filloy ha volgut avançar que es treballa en altres mesures en l’àmbit de l’habitatge. En concret, es vol impulsar un programa al qual es puguin acollir joves que tinguin la voluntat d’emancipar-se. Aquest objectiu, ha admès el ministre, ara és força complicat en gran part per culpa de l’elevat preu del lloguer.

Etiquetes

Comentaris

Trending