Govern impulsarà tallers a les escoles contra la violència de gènere i l’assetjament

Les formacions s’impartiran als alumnes d’entre 13 i 15 anys dels diferents sistemes d’ensenyament al llarg del primer trimestre del curs

Les intervencions policials per casos de violència domèstica van incrementar-se el 2021.
Les intervencions policials per casos de violència domèstica van incrementar-se el 2021.

El Govern vol conscienciar els adolescents dels diferents sistemes educatius en contra de la violència de gènere i també contra l’assetjament escolar. Per això, al llarg del primer trimestre del nou curs, impulsarà diferents tallers sobre la matèria als alumnes d’entre 13 i 15 anys dels diferents centres d’ensenyament. Es vol dotar-los de coneixement i recursos per poder detectar situacions d’aquest tipus i prevenir que puguin ser, en el futur, autors o víctimes de conductes masclistes.

El ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat vol tenir tot el dispositiu preparat per poder realitzar aquesta iniciativa al llarg dels primers mesos del nou curs. Per això, ha licitat els treballs, que tenen un cost estimat de 3.600 euros. Les empreses interessades a participar en el concurs disposen de temps fins al 23 de setembre per presentar la seva proposta. Per tant, es confia que tot el procés estigui enllestit de cara a l’octubre.

La iniciativa s’emmarca en les disposicions de la Llei per a l’erradicació de la violència de gènere i la violència domèstica aprovada el 2015 així com la d’igualtat de tracte i no-discriminació, del 2019. Aquesta ja tenia entre els seus objectius impulsar eines entre els més joves per prevenir aquesta xacra els pugui afectar en el futur. A la vegada, també se segueix les disposicions de diferents convenis internacionals com la CEDAW de Nacions Unides o el d’Istambul.

Els tallers se centraran en la prevenció de la violència de gènere, però també en l’assetjament escolar i en fomentar bones pràctiques d’igualtat. La idea és que s’arribi a tots els centres educatius de secundària. En concret, estan adreçats a estudiants d’entre 13 i 15 anys.

Els objectius generals que es volen assolir, entre altres, són “proporcionar a l’alumnat coneixements bàsics sobre les temàtiques tractades” a la vegada que es genera “una reflexió conjunta” i se’ls “dona eines” que els ajudin a “prevenir aquestes conductes no desitjades”. Es vol, per exemple, que puguin reconèixer quan s’està produint una situació de violència de gènere” i els “elements” que les configuren. La fita és que els adolescents puguin “aprofundir en unes relacions afectives lliures, respectuoses i sense violència”. Més enllà de la violència de gènere, també es vol incidir en l’assetjament escolar i en la igualtat de gènere.

Comentaris (1)

Trending