El futur edifici de pisos a preu assequible inclou una plaça pública per a la zona de Terravella

La primera fase del projecte, que consistirà en l’excavació del terreny, s’ha d’executar al llarg del segon semestre d’enguany i estar enllestida durant els primers mesos del 2023

Reproducció de com serà el futur edifici.
Reproducció de com serà el futur edifici.

El futur edifici d’habitatges socials a la Borda Nova també preveu una plaça pública per a tota la ciutadania. Entre altres equipaments, hi haurà un parc infantil per donar servei a tota la zona, actualment mancada d’aquesta mena d’infraestructures. Els primers passos per a la construcció del bloc s’han de donar els pròxims mesos, amb l’excavació del terreny, una obra que es preveu tingui una durada de 34 setmanes.

Més de dos anys després de l’anunci oficial del projecte, ara ja camina. El concurs per a la primera fase de les obres ja està convocat i aquesta s’haurien de dur a terme durant el segon semestre d’aquest any i el primer del vinent. En concret, es tracta de preparar la parcel·la escollida, entre el carrer Terra Vella i l’avinguda de la Borda Nova, amb l’accés de vianants al viaducte que els uneix. S’ha de fer tota l’excavació i deixar el terreny enllestit per a una construcció ambiciosa: en total quinze plantes.

Així hi haurà cinc de soterrades i una semisoterrada, per sota del carrer Terra Vella. I la baixa i set pisos més per a habitatges per sobre. En les inferiors, es preveu ubicar fins a 228 places d’aparcament. Pel que fa als immobles, es faran 44, 15 d’una habitació, 23 de dues i 6 de tres.

Pisos Borda Nova

A banda, la previsió és que al costat de l’edifici hi hagi un parc públic, amb una zona verda i jocs per a infants i la gent gran. Es tracta d’una infraestructura que ha de servir per donar servei a tot el barri de Terravella, actualment mancat d’un espai d’aquest tipus. A banda, hi hauria l’opció d’ampliar-lo cap a la resta de la parcel·la del comú que no s’empra en el projecte.  

A més, a la terrassa de l’edifici tindrà una zona comunitària per als residents. En ella es preveu la construcció d’uns horts urbans que puguin conrear els mateixos habitants de l’edifici de pisos a preu assequible.

En les pròximes setmanes es coneixerà quina constructora es fa càrrec de la primera fase de les obres. Aquestes tenen un termini d’execució previst de 34 setmanes. Per tant, no seria fins ben avançat ja el 2023 quan es podria posar fil a l’agulla amb la construcció del mateix edifici.

WhatsApp Image 2022 05 25 at 1.02.32 PM

Comentaris (11)

Trending