La Fundació Privada Tutelar deixa vacant la plaça de gerent tot esperant Ester Fenoll

En bona part les maniobres de l’actual secretària general de Govern explicarien la situació viscuda en la direcció de l’ens per Carme Padreny, que ja ha estat liquidada com a no causal com si d’una sortida pactada es tractés

La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés, i la secretària d'Estat Teresa Milà a l'estand de la fundació durant la fira del voluntariat.
La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés, i la secretària d'Estat Teresa Milà a l'estand de la fundació durant la fira del voluntariat. G. P.

La Fundació Privada Tutelar tirarà endavant sense que es designi en breu una nova direcció-gerència. De fet, aquest càrrec té nom i cognom i després de la sortida de Carme Padreny és ben clar que s’espera l’actual secretària general de Govern i ja al seu dia màxima responsable tècnica de la fundació, Ester Fenoll. De fet, tota la situació conflictiva que ha viscut Padreny durant els poc temps efectiu que va estar dirigint la fundació es deu a maniobres de Fenoll, fetes directament o indirectament.

La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, va tancar fa poques setmanes, com ja va avançar l’Altaveu, l’etapa de Padreny a la fundació. Feia temps que aquesta psicòloga que va acabar agafant el relleu de Sílvia Gabarre estava de baixa. I pocs dies després de posar-se d’alta i agafar vacances, Pallarés la va citar gairebé de manera informal i li va comunicar la decisió. De cara a la galeria, s’ha tancat una mena d’acord per acabar la relació contractual. Formalment, és un acomiadament no causal per la qual cosa Padreny ha estat indemnitzada amb el que li pertocava segons els càlculs fets pels juristes de la pròpia fundació.

A partir d’aquí, s’ha deixat clar que no s’ocupa per ara la plaça de director-gerent. És una mena de lloc de retorn (sense que legalment ho sigui) de Fenoll i aquesta ja hauria dit que vol fer-se valdre els acords que tingués. De fet, ja es va garantir que Padreny no tingués ‘llarga vida’ a la fundació provocant diversos incendis. D’una part, la ja ex-directora gerent va guanyar-se força enemics entre els treballadors -molts dels quals van acabar plegant- per les seves maneres de fer. De l’altra, Fenoll va situar dins la fundació un col·laborador de la seva confiança que va causar més d’un incendi abans de marxar.

Sia com vulgui, la situació és la que és. Amb el personal que ja hi havia fins ara s’anirà gestionant la fundació amb el suport fiscal-comptable de la firma OCPS, que ja fa algun temps que ha estat contractada a l’efecte. Alguns dels detalls esmentats -com per exemple que no es cobreix la gerència- ja s’hauria comunicat al personal, a qui darrerament també es va informar que en la nòmina se’ls incrementarà l’IPC corresponent al 2022 en la seva integritat (7,1%).

Comentaris (15)

Trending