Formació ‘de gènere’ als advocats per complir amb el que ‘mana’ l’ONU

El ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat imparteix unes jornades basades en les recomanacions dels organismes internacionals i els tractats ratificats pel Govern d’Andorra

Comentaris

Un moment de la formació d'aquest dilluns.
Un moment de la formació d'aquest dilluns. SFGA

Donar compliment a allò que dicten els organismes internacionals amb els quals Andorra hi ha subscrit alguna mena de pacte o tractat. A això responen les jornades formatives que ha impartit gratuïtament el ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat sobre l’assistència lletrada en casos de violència de gènere mitjançant els serveis de guàrdies i oficis i que han finalitzat aquest dilluns. En la formació, que s’ha dirigit als membres del Col·legi d’Advocats d’Andorra i dels quals hi ha participat una cinquantena, s’han impartit set mòduls entre els dies 4, 11 i 18 d’octubre.

La formació es basa en les recomanacions dels organismes internacionals i els tractats ratificats pel Govern d’Andorra, com és el cas de la Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona de Nacions Unides (CEDAW) i el Conveni del Consell d’Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica (Conveni d’Istanbul). Aquesta acció també forma part de la Estratègia d’Igualtat de Gènere 2018-2023, que va aprovar la Comissió d’Igualtat de Gènere del Consell d’Europa.

En el primer mòdul s’ha tractat la normativa internacional i nacional en matèria de violència de gènere; al segon mòdul, l’assistència lletrada al despatx de policia; al tercer mòdul, l’assistència lletrada davant la Batllia de Guàrdia; al quart mòdul, l’assistència lletrada en l’àmbit civil; al cinquè mòdul, el Servei d’Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere i la Guia de Col·laboració en casos de violència de gènere i domèstica; i a l’últim mòdul, com evitar la victimització secundària. La jornada ha comptat amb la participació de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i la secretària d’Estat, Teresa Milà.

Etiquetes

Comentaris

Trending