Escepticisme a PS i Terceravia arran de l’anunci de la proposta de Govern per la pujada de sous

Pere López avisa que en funció del que es permeti incrementar els lloguers la mesura quedarà en no-res mentre que Josep Pintat entén que és una forma de pressionar el Consell Econòmic i Social per forçar un acord

Josep Pintat conversant amb Pere López a l'hemicicle.
Josep Pintat conversant amb Pere López a l'hemicicle. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

L’anunci de la proposta de pujada salarial per part de Govern ha estat rebut amb escepticisme per part dels dos grups de l’oposició. Des del PS es considera que l’increment podria quedar en no-res en funció de quina sigui la pujada que es permeti aplicar als lloguers, tot tement per a alguns sous podria ser superior. Des de Terceravia, a falta d’una anàlisi més en profunditat es veu com una forma de pressionar al Consell Econòmic i Social perquè arribin a un pacte entre patronals i sindicats.

Així, el líder del grup socialdemòcrata, Pere López, posa en relleu que per poder valorar realment la proposta feta pel Govern (7% del salari mínim i després increment entre 6,5% i 0,5% en franges de 200 euros fins als 4.000) cal saber també què es vol fer amb els lloguers. “És evident que una cosa ha d’anar vinculada amb l’altra i caldrà veure, doncs, què es planteja en aquest sentit”, ha apuntat el líder del PS.

Un moment de la darrera reunió del Consell Econòmic i Social (CES).

Relacionat

Govern proposa apujar un 7% el salari mínim i entre el 6,5% i un 0,5%, la resta fins a 4.000 euros

Per això, ha tornat a advertir que “si hi ha un increment de rendes d’arrendament generalitzat, s’amortirà molt el que es pugui apujar a nivell salaris”. Un fet que seria, al seu entendre, molt negatiu. “Ja tenim un cost de la vida que s’ha elevat molt i, en canvi, un Govern que ha menystingut la inflació”. López defensa que “cal un augment contingut dels lloguers perquè, si no, no hi haurà recuperació del poder adquisitiu”.

Des del PS també s’ha estat crític amb el paper del Govern al Consell Econòmic i Social. “La seva feina amb el diàleg social no és només seure patronals i sindicats”, ha apuntat. Per a López, el que calia era que “lideressin el diàleg”. I, en aquest sentit, ha lamentat que “si tenien una proposta, l’haurien d’haver plantejat per mirar d’ajudar a acostar posicions”.

Des de Terceravia, de fet, es veu l’anunci com un intent de fer pressió tant a sindicats com a patronal. “Es vol forçar l’acord i s’està ensenyant el bastó”, ha comentat el seu líder, Josep Pintat, que no ha volgut entrar a valorar en detall la proposta. Sí que ha reconegut una “certa sorpresa”, especialment pel fet que “s’encabalca amb la llei que estem treballant”, en referència a la de mesures de l’habitatge.

Comentaris (1)

Trending