Els dos centres de dia per padrins estaran en marxa durant el juny

La Creu Roja també treballa per ampliar el sistema de teleatenció perquè els inscrits puguin demanar suport quan estiguin fora del seu domicili

Jordi Fernàndez i Josep Majoral durant l'acte de lliurament de les claus de l'espai de Sant Julià.
Jordi Fernàndez i Josep Majoral durant l'acte de lliurament de les claus de l'espai de Sant Julià. B. N.

La Creu Roja preveu que, al llarg del mes vinent, puguin posar-se en marxa els dos centres de dia que gestionarà en col·laboració amb el Govern. Un, a Andorra la Vella; l’altre, a Sant Julià. Es tracta d’un dels projectes claus en el futur de l’ONG que, a més, també vol ampliar el programa de teleatenció a padrins. En aquest cas, la voluntat és poder fer el seguiment també quan estan fora del seu domicili. És a dir, poder rebre avisos en cas d’incidències que els puguin succeir al carrer.

Així ho ha explicat el president de l’entitat, Josep Pol. La voluntat, malgrat el gran esforç realitzat els darrers mesos per ajudar en la gestió de la pandèmia i les seves conseqüències, la Creu Roja continua apostant per noves iniciatives. I una és la dels centres de dia. Sense descartar que en un futur puguin obrir-se’n més, per ara es treballarà en dues instal·lacions.

Una estarà situada a Andorra la Vella, al costat, de fet, de la seu actual de l’ONG, a l’avinguda Santa Coloma. La segona s’ubicarà a Sant Julià, en un espai cedit pel comú. En tots dos casos es treballa ara amb Govern per ultimar la feina i que es puguin posar en funcionament com més aviat millor. La previsió és que sigui durant el juny i, en tot cas, abans de l’estiu.

També enfocat als padrins hi ha un segon projecte. Bé, de fet, una ampliació d’un dels ja existents: la teleassistència a domicili. És a dir, la possibilitat que padrins que viuen sol puguin demanar ajuda mitjançant un aparell d’avís en cas de necessitar-la. Per ara, aquesta opció només existeix quan estan a casa seva i es treballa en el sistema per permetre que també puguin donar la veu d’alarma en cas d’incidents a l’exterior. “Molta gent ens ho demana i seria un potencial important per a elles”, ha remarcat Pol.

Etiquetes

Comentaris

Trending