Creu Roja vol ampliar el conveni marc amb Govern per gestionar més recursos socials

El president de l’ONG, Josep Pol, creu que els recursos que ara estan gestionats per les institucions els podrien dirigir des de l’entitat i assegura que estaran preparats per donar resposta a una recessió

Josep Pol i Jordi Fernández presentant el balanç de Creu Roja
Josep Pol i Jordi Fernández presentant el balanç de Creu Roja Albert Sanjuan

L’acord marc entre Creu Roja i Govern segueix vigent, però el president de l’ONG, Josep Pol, aposta per incloure noves addendes per poder gestionar més recursos socials a nivell de patrimoni i que avui dia ho fan les institucions. Pol també ha aprofitat per assegurar “estarem preparats per fer front a una recessió” i assegura que mantindrà oberta la botiga solidària mentre sigui necessària.

La Creu Roja Andorrana ha celebrat el seu Dia Mundial amb una trobada per presentar a les autoritats, institucions i empreses col·laboradores les accions dutes a terme durant el 2022 i els projectes previstos en el futur. El president de l’entitat, Josep Pol, ha parlat del conveni marc amb Govern. Assegura que “és vigent” i que l’objectiu és poder afegir una nova addenda “per poder gestionar pisos socials o patrimoni que ara està en mans de les institucions i potser Creu Roja ho podria tenir”.

D’altra banda, els experts pronostiquen que de cara a la tardor Andorra podria patir una recessió. L’increment del cost de la vida afecta la butxaca de tots els ciutadans. Un dels recursos de què disposa l’ONG és la botiga solidària. L’any passat va atendre 564 usuaris i actualment en són uns 200. El president, Josep Pol, ha exposat que “a nivell institucional les ajudes estan funcionant bé i en el moment que comencen a estar desbordats és quan veiem que hi ha més necessitat”.

Ha deixat clar que “sempre mirem d’estar preparats per tot el que pot succeir” i recorda que el futur és difícil de predir, com va passar amb la pandèmia. En aquest sentit, posa en relleu que “l’objectiu tal com vam fer amb el menjador social és tancar la botiga, però mentre sigui necessària romandrà oberta”. Josep Pol diu que “a nivell de donacions estem bé i la col·laboració amb els supermercats funciona correctament”.

Per la seva part, el director de Creu Roja, Jordi Fernández, ha parlat dels projectes de futur com és el cas del projecte del centre de dia a Escaldes-Engordany, així com la inversió en els pisos tutelats a Sant Julià o la gestió assistencial que fan als pisos de la Fundació Armor. Tant la gent gran com els joves són una prioritat. En aquest sentit, ha parlat del Punt lila per tal de donar resposta i ser accessibles a la joventut en moments de necessitat per prevenir el consum de drogues.

Comentaris (1)

Trending