Creu Roja i el director apartat avaluen el retorn de l’executiu en una altra posició

Jordi Fernàndez va ser suspès de sou i feina sota l’aparença d’una excedència en veure’s involucrat per les acusacions fetes per algunes ex-col·laboradores de l’ONG que s’havia proppassat amb elles

Dirigents de la Creu Roja amb Jordi Fernàndez durant una compareixença pública.
Dirigents de la Creu Roja amb Jordi Fernàndez durant una compareixença pública. G. P.

La Creu Roja Andorrana i qui fins al mes d’agost va ser el seu director, Jordi Fernàndez, estan buscant la fórmula per tancar el capítol tenebrós que es va viure durant l’estiu, enmig d’una petita treva de la pandèmia, quan la principal cara visible es va veure involucrat en un presumpte cas d’assetjament a algunes de les col·laboradores de l’ONG. Davant els dubtes sorgits i el rebombori generat, Fernàndez va ser apartat del càrrec.

Ni l’entitat ni encara menys l’afectat van aclarir la fórmula sota la qual se l’apartava. A priori, però, era una suspensió de sou i feina maquillada a l’aixopluc d’una excedència de sis mesos. Des de llavors, els responsables de l’entitat han fet les seves indagacions i també han mantingut diverses converses i contactes amb Fernàndez. La voluntat de la Creu Roja seria reconduir la situació i aprofitar la vàlua mostrada durant els més de dos anys que el llavors director de l’ONG havia mostrat.

“Volem creure que en breu termini podrem tenir notícies” i el capítol final de la qüestió, és l’únic que ha admès el president de Creu Roja, Josep Pol, aquest dijous

“Volem creure que en breu termini podrem tenir notícies” i el capítol final de la qüestió, és l’únic que ha admès el president de Creu Roja, Josep Pol, aquest dijous. La resolució definitiva no se sap ben bé quan escaurà. De fet, fa temps que s’hi va al darrere. Ningú no ha formalitzat cap denúncia contra Fernàndez però sí que s’haurien aclarit durant aquest temps alguns detalls de la conducta del director de l’organització, que en alguns casos totes les parts tenen clar que hauria estat inapropiada.

A partir d’aquí, i tenint clar també que els comportaments inadequats en cap cas tindrien rellevància penal, segons les diferents fonts consultades, la voluntat de la Creu Roja seria reconduir la situació i reubicar Jordi Fernàndez en un lloc on sense tenir la visibilitat que va tenir fins que va saltar tota la polèmica, pugui igualment aportar la seva vàlua professional -que ningú no hauria qüestionat. Tampoc no tindria segons quin ascendent amb el personal.

Almenys aquest era l’escenari amb el que treballava la cúpula de l’ONG, que no sempre va trobar que Fernàndez s’hi veiés còmode. En certa manera l’executiu no estaria disposat a fer passos enrere perquè seria admetre errors. No obstant, durant les converses mantingudes les dues parts haurien reconegut justament aquestes inadequades maneres de fer i la voluntat d’uns i altres de trobar un encaix que amb el temps i el refredament de l’afer s’estaria a punt de trobar.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending