La Covid fa augmentar un 20,5% la despesa de baixes de la CASS

Totes les atencions presencials a la parapública, excepte les de l’àrea d’atenció al públic de la planta baixa, es realitzaran amb cita prèvia a partir del 5 d’octubre

Comentaris

La CASS és qui acaba abonant la prestació, però abans s'han de fer tot un seguit de tràmits.
La CASS és qui acaba abonant la prestació, però abans s'han de fer tot un seguit de tràmits. Toni Solanelles

Les conseqüències de la crisi del coronavirus continuen afectant la CASS. Les prestacions econòmiques del primer semestre han arribat a 36,4 milions d'euros, un 20,5% més que en els sis primers mesos de l'any passat. Aquest augment ve provocat principalment per les baixes de diagnòstic, sospita i aïllament per contacte de la Covid-19. Així ho ha informat aquest dimarts la parapública en un comunicat després de la reunió del consell d'administració.

En el capítol de les prestacions econòmiques hi ha les baixes, les pensions d'invalidesa i les d'orfanesa. Les despeses de prestacions sanitàries pugen a  46,4 milions d’euros, és a dir un -7,3% respecte al primer semestre del 2019.

Els ingressos per cotitzacions de la branca general: s’incrementa un 2,7%; els ingressos per cotitzacions d’assalariats i comptes propis respecte al mateix període de l'any passat. D'aquesta manera, el total d'ingressos per cotitzacions dels assalariats i dels treballadors per compte propi suma 63 milions d’euros mentre que el total d'ingressos per cotitzacions de prestacions econòmiques de la CASS (pensions i baixes) és de 6,1 milions d’euros.

En el balanç del primer semestre, cal destacar també que hi ha un descens de l'1% de les cotitzacions de jubilació d'assegurats que han estat de 74,3 milions d'euros més els 2,6 milions de la transferència de Govern per cobrir les pensions no contributives. L'alça de la branca de jubilació es registra en la despesa, un 8% superior a la del 2019, amb un total de 52,9 milions més les no contributives.

El consell d'administració també ha acordat que totes les atencions presencials a la CASS, excepte les de l’àrea d’atenció al públic de la planta baixa, es realitzin amb cita prèvia a partir del 5 d’octubre. Des de l’inici de l’emergència sanitària els aforaments en espais tancats està limitat i per tant en l’edifici de la CASS també s’ha reduït l’aforament. Vista aquesta situació s’ha intentat re-dirigir el màxim de tràmits cap al canal Internet, però encara continua havent-hi molts assegurats que prefereixen realitzar els seus tràmits presencialment. Aquest fet fa que en hores punta es generin cues davant de la CASS. Per solucionar aquesta situació i donar un millor servei als assegurats, s'ha optat pel sistema de cita prèvia.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending