La Conadis se centra en el nou model de valoració atenent a les capacitats

El consell ha tingut aquest dijous la reunió anual per compartir i presentar propostes de millora de prestacions i serveis per a les persones amb discapacitat

Comentaris

El ministeri d'Afers Socials té la seva seu a Clara Rabassa.
El ministeri d'Afers Socials té la seva seu a Clara Rabassa. Toni Solanelles

El Consell Nacional de la Discapacitat (Conadis) ha mantingut aquest dijous la seva reunió anual. L’objectiu és compartir i presentar propostes de millora de prestacions i serveis per a persones amb discapacitat, així com reforçar la coordinació de les actuacions. Aquest any el tema principal ha estat el nou model de valoració atenent a les capacitats.

Un dels principals punts que s’ha tractat a la reunió ha estat la situació actual del canvi de model de valoració atenent a les capacitats de les persones. Aquest model es concep com un instrument bàsic per potenciar un canvi de mirada envers la discapacitat. També s’ha presentat el nou format de Formació Professional per tal de garantir-ne la seva qualitat. A més, s’han compartit les diferents polítiques en favor de les persones amb discapacitat i s’ha presentat el Servei de treball per part del Servei d’Ocupació.

La ministra d’Afers Socials i Igualtat, Judith Pallarés, ha destacat les accions que s’estan treballant, com la revisió de la Llei de Garantia dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’any 2002. D’aquesta manera, s’adaptarà a les recomanacions que encomana la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat signada i ratificada per Andorra.

Pallarés ha informat de l’aprovació de la modificació del Reglament del dret a la defensa i l’assistència tècnica lletrada. L’objectiu d’aquest canvi és que les persones que perceben una pensió de solidaritat i treballen en ocupacions a temps parcial o a baix rendiment puguin accedir a la justícia gratuïta. A més, ha explicat la visita de la delegació de la ONCE per intercanviar experiències i establir possibles acords de col·laboració.

Etiquetes

Comentaris

Trending