Clam perquè es tipifiqui com a delicte la violència de gènere

L’advocada Núria Milà, presidenta de Dones Juristes i de la Federació de Dones de Catalunya per la Igualtat ho defensarà en la conferència que oferirà el pròxim dijous al centre de congressos d’Andorra la Vella

Comentaris

El cartell de la conferència.
El cartell de la conferència.

La presidenta de Dones Juristes i de la Federació de Dones de Catalunya per la Igualtat, Núria Milà, impartirà el pròxim dijous una conferència a Andorra, convidada per Acció Feminista. L’advocada, especialitzada en la matèria, ha remarcat la importància que la violència de gènere sigui tipificada com a tal al Codi Penal.

De fet, aquesta ha estat una de les exigències que l’associació del Principat va fer a l’esborrany de la Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones presentat pel Govern i que actualment està treballant la comissió legislativa d’Afers Socials i Igualtat. Mila ha posat en relleu que “l’article 1.2. de la Constitució andorrana estableix que l’Estat ha de defensar els drets humans i la dignitat de la persona” i que “l’article 8 reconeix el dret a la vida, a la integritat física i a la seva protecció. Per tant, “la violència masclista atempta contra els drets de les dones i ha de ser tipificada com a delicte al codi penal”.

I així ho defensarà durant la xerrada, que tindrà lloc el pròxim dijous, a partir de les set de la tarda, a la sala La consòrcia del centre de congressos d’Andorra la Vella. La ponent compareixerà de manera virtual i també respondrà les preguntes que li formulin els assistents. També es retransmetrà en directe pel canal de Youtube d’Acció Feminista.

L’assistència és lliure i gratuïta, però cal reservar plaça prèviament al correu electrònic de l’entitat, ja que l’aforament és limitat en compliment de les mesures de prevenció de la Covid-19. Lògicament, serà obligatori portar la mascareta en tot moment.

La conferència de Milà s’emmarca en el cicle de xerrades ‘L’hora bruixa’, que aquest any ha comptat amb el suport de l’àrea de Polítiques d’Igualtat del Govern d’Andorra. El comú Andorra la Vella també ha volgut col·laborar en l’organització de la xerrada en motiu del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència de Gènere.

Comentaris (4)

Trending