Cinc joves més al programa d’inclusió sociolaboral gràcies a la donació de la Fundació Anna Didi

El ministeri d’Afers Socials i la presidenta de l’associació, Anna Babot, han signat un acord de col·laboració i l’aportació de quasi 17.000 euros

La ministra, Judith Pallarés i Anna Babot signant l'acord.
La ministra, Judith Pallarés i Anna Babot signant l'acord. Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, i la presidenta de la fundació Anna Didi, Anna Babot, han signat avui un acord de col·laboració entre ambdues entitats. Concretament, l’associació ha fet una donació de pràcticament 17.000 euros al ministeri, que permetran incloure fins a cinc joves més al Programa d’inclusió sociolaboral, iniciat el passat març.

Pallarés ha afirmat que, amb aquesta aportació, fins a cinc joves més en risc d’exclusió laboral podran adherir-se al programa, que es va engegar el passat març i que, actualment, compta amb nou beneficiaris. “Les previsions són poder acabar l’any tenint uns 18 joves associats”, ha afirmat la ministra. Aquest acord entre entitats, en principi, serà per a un any, “amb probabilitat que continuï”.

L’edat dels joves que ja hi estan adherits al programa es mou entre els 18 i 19 anys, tot i que es poden beneficiar fins als 25. La jornada laboral que estan complint és de 4 hores diàries, que correspon a unes 20 hores setmanals, i perceben el salari mínim. El contracte inicial és de sis mesos, però Pallarés ha afirmat que “els acompanyarem en tot el procediment i mirarem de donar continuïtat a la seva estada laboral”.

Víctor Filloy ha presentat el Programa d'inclusió sociolaboral per adolescents i joves en situació de risc.

Relacionat

Afers Socials pagarà a empreses i administracions el salari si contracten joves en situació de risc

La fundació Anna Didi neix de l’ajuda que la seva presidenta, Anna Babot, dóna als joves del Nepal. “Ja que ajudem a un país tan llunyà, ens plantejarem fer-ho també pels adolescents del nostre, els que tenim aquí i que també necessiten un poc de mà”, ha afirmat Babot. En tot moment la fundació farà un seguiment d’aquells joves que s’inscriguin al programa gràcies a la seva donació.

Etiquetes

Comentaris

Trending