Afers Socials pagarà a empreses i administracions el salari si contracten joves en situació de risc

L’executiu aprova un nou programa d’inclusió sociolaboral que vol donar sortides laborals a adolescents vulnerables i que té un pressupost inicial de 58.000 euros

Víctor Filloy ha presentat el Programa d'inclusió sociolaboral per adolescents i joves en situació de risc.
Víctor Filloy ha presentat el Programa d'inclusió sociolaboral per adolescents i joves en situació de risc. Consell General

El consell de ministres impulsarà un nou programa d’inclusió sociolaboral centrat en aquells adolescents i joves en situació de risc. El principal punt de la iniciativa és que Govern es farà càrrec de l’import del salari fixat al contracte, a més d’afiliar les persones com a cotitzadores a la branca general i a la branca de jubilació de la CASS. Aquests joves podran treballar en qualsevol entitat pública o privada que sol·liciti formar part de la borsa d’agents col·laboradors.

El programa té com a objectiu principal ajudar als joves en situació de risc, especialment aquells que han abandonat l’escolarització i es troben amb dificultats per trobar o mantenir una feina. Actualment es troba en marxa una prova pilot amb set joves que ja hi estan treballant i dos casos més en estudi per incorporar-los.

L'elecció dels llocs de treball per als joves es farà adaptada a les seves inquietuds per tractar de motivar la seva continuïtat a l'empresa

El pressupost per a aquest projecte és de 58.000 euros, però, tal com ha indicat el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, “aquesta quantitat és totalment ampliable, ja que el més important és aconseguir l’adaptació dels joves”. Aquests fons es destinaran, principalment, als salaris de les persones contractades. El sou fix haurà de ser igual al mínim vigent en funció de la jornada de treball efectuada. Generalment, es realitzaran contractes d’entre 20 i 30 hores, tot i que en casos concrets es podrà establir en 40 hores. La durada serà de sis mesos renovables.

Actualment, hi ha 55 joves en seguiment continu per part de les institucions. Aquestes serien les persones que tindrien prioritat per introduir-se al programa. Tot i això, caldria descartar aquelles que ja tinguessin feina o que es trobin estudiant. Filloy ha destacat que l’elecció dels llocs de treball es farà amb entitats que s’adaptin als interessos i inquietuds dels joves, i que es comprometin a proporcionar una formació en competències bàsiques durant el període de contractació. D’aquesta manera, es tractarà de motivar la continuïtat dels participants a l’empresa.

El perfil dels adolescents i joves que poden accedir a aquest programa és de persones entre 16 i 25 anys, que acreditin la residència legal i efectiva al Principat. Tampoc han d’haver treballat més de sis mesos de forma continuada i, els joves majors d’edat hauran d’acreditar que hi han residit durant un període mínim de 3 anys. Els beneficiaris també tindran l’opció d’inscriure’s al Servei d’Ocupació d’Andorra com a demandants de serveis en situació d’ocupació i podran iniciar l’itinerari d’orientació, les formacions ocupacionals i les accions de capacitació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending