El Cedre reactiva les visites a les habitacions davant les queixes dels familiars

Caldrà cita prèvia i l’estada podrà ser d’una hora diària de màxim, amb l’obligació de dur, el visitant, mascareta quirúrgica almenys i la recomanació de fer-se un test d’antígens; els espais comuns continuaran sent d’accés restringit

Una imatge de l'entrada al Cedre.
Una imatge de l'entrada al Cedre. Cristian Cortés

Reacció ràpida a les queixes públiques. Després de setmanes i setmanes d’estira-i-arronses, la direcció assistencial del Cedre ha hagut de cedir a les queixes dels familiars i des d’aquest divendres ja es permet, de nou, la visita de familiars a les habitacions dels residents. Això sí, caldrà cita prèvia i que els visitants, que podran estar com a màxim una hora al dia als espais convivents, hauran de dur mascareta quirúrgica com a mínim. Es recomana fer-se un test d’antígens i els espais comuns, aquests sí, continuaran sent d’accés restringit.

Als professionals del centre sociosanitari no els feia cap gràcia tornar a rebre visites. Els suposa més feina. Més control. Haver d’estar més al cas. Però els familiars dels usuaris de la residència estaven farts de no poder-los veure en la intimitat i, en el cas de les persones més dependents, poder estar al cas de les seves pertinences o utensilis personals. S’han donat molts casos que s’intercanvia roba entre els residents sense cap explicació plausible més que descontrol o deixadesa.

L’Altaveu publicava aquest dijous la queixa dels familiars i la reacció ha estat immediata. La direcció del Cedre ha enviat una carta aquesta matinada explicant que “es permeten les visites dels familiars a les habitacions de les unitats de convivència de la residència, a partir de divendres dia 27 de maig. Les hores de visita seran de 10.30h a 13h al mati i de 16.30 a 19 h a les tardes”. Això sí, “caldrà demanar cita prèvia, si volen fer la visita a les habitacions. La duració de la visita serà d’una hira i es podrà demanar nomes per venir al mati o a la tarda. La cita prèvia es concertarà trucant a la recepció, igual que s’ha fet fins ara”.

“Es permeten les visites dels familiars a les habitacions de les unitats de convivència de la residència, a partir de divendres dia 27 de maig. Les hores de visita seran de 10.30h a 13h al mati i de 16.30 a 19 h a les tardes”

En la comunicació es deixa clar que es restringeix l’accés als espais comuns de les plantes, per evitar aglomeracions i preservar la seguretat de la resta de persones grans que hi viuen i es recorda que es permeten dues persones de manera simultània per persona resident, seguint les mesures de seguretat i protocols establerts des de ministeri de Salut (Decret 210/2022 del 25 de maig del 2022), així com de l’oficina Covid, per tant es manté el requisit d’omplir el full d’autoresponsabilitat dels familiars per poder fer les visites.

També s’adverteix que “tot i que no serà obligatori realitzar un test d’antígens als familiars visitants, sí que es podran seguir realitzant al centre” i alhora es recomana amb força que “davant d’algun dubte per part dels familiars sobre si podrien tenir Covid o presència de simptomatologia compatible amb la malaltia, els recomanem que no vinguin a la visita”. Les famílies hauran de portar, com a mínim, mascareta quirúrgica tot el temps que estiguin al centre amb els seu familiar.

Els responsables del Cedre han habilitat una sala d’estar a la planta baixa (antiga cafeteria) per què puguin passar una estona agradable amb els seus familiars. “Tindran begudes, cafès i snacks disponibles a les màquines de vending instal·lades a la sala”, s’especifica, alhora que s’explica que “se seguiran realitzant les sortides de residents, amb pernoctació o sense, seguint les mesures establertes segons cribratges i protocols vigents”. Les persones que viuen a la residència segueixen amb la seva quotidianitat “tot i que a partir d’ara no caldrà sectoritzar les plantes, sí que seguirem amb les mesures de seguretat actuals, que passen per mantenir les mascaretes quirúrgiques quan els residents surtin de les plantes i dins les habitacions quan rebin als seus familiars”.

Accés al Cedre d'una ambulància.

Relacionat

Familiars de residents al Cedre esclaten contra la impossibilitat de poder accedir al centre

Finalment s’exposa que es mantindran algunes activitats a les pròpies unitats de convivència i d’altres es realitzaran fora d’aquestes (el gimnàs, la perruqueria, el jardí...) evitant grups nombrosos i mantenint sempre les mesures de seguretat establertes. I amb l’objectiu d’anar recuperant al màxim, la normalitat de pre-pandèmia, es continuaran realitzant activitats i sortides individuals i per grups, sempre seguint les mesures establertes en els protocols actualitzats que seguim de forma rigorosa.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending