Familiars de residents al Cedre esclaten contra la impossibilitat de poder accedir al centre

L’estira-i-arronsa amb la direcció per poder visitar els usuaris a les seves habitacions i comprovar-ne l’estat fa setmanes que dura

Accés al Cedre d'una ambulància.
Accés al Cedre d'una ambulància. Cristian Cortés

Tot i la relaxació cada vegada més evident de les mesures per intentar frenar la propagació del coronavirus, els familiars i amics dels residents al Cedre no poden visitar-los a les seves habitacions. I això està causant un malestar molt evident. Més encara quan resulta que, per motius que els responsables del centre sociosanitari mai no han aclarit, no són pocs els usuaris que apareixen vestits amb roba que no és seva, amb la qual cosa se sospita que el desgavell pot ser notable.

Fa dos anys, recorden diversos familiars, que no poden comprovar ni en quin estat es troben les habitacions, que al capdavall és l’habitatge, per dir-ho d’alguna forma, dels residents, ni tampoc com estan espais comuns com el menjador. En aquest sentit, les fonts consultades recorden que hi ha molts usuaris que, per motius diversos, són dependents i, també en algun cas, pateixen patologies que els impedeixen, fins i tot, verbalitzar com es troben, quines necessitats tenen.

Fa setmanes que es mantenen contactes, per part de diverses famílies, amb la direcció del Cedre, encapçalada per Montserrat Alsina, però aquestes fonts lamenten que es troben com si topessin amb un mur constant. Consideren que haurien de tenir dret a poder comprovar el lloc on es passen tantes i tantes hores els seus familiars, que en molts casos es tracta de persones fràgils. Més encara quan, com s’ha dit, tot sovint es donen anomalies com aparèixer amb roba intercanviada, vestits d’altres usuaris. Això, asseguren les fonts, avalaria que no s’està treballant amb rigorositat, que hi ha desgavell pel motiu que sigui. Tampoc en qüestions tan domèstiques com aquestes hi ha explicacions.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending