La CASS assegura haver reduït el retard a pagar els fulls grocs fins “entre deu i quinze dies”

La parapública admet que el juny i juliol es van produir endarreriments significatius, però afirma que han adoptat mesures i que, ara, malgrat les queixes dels usuaris, s’ha corregit en gran part la situació

La presidenta del Consell d'Administració de la CASS, Montserrat Capdevila (centre) durant un acte amb mitjans.
La presidenta del Consell d'Administració de la CASS, Montserrat Capdevila (centre) durant un acte amb mitjans. B.N.

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) admet que, en alguns moments d’aquest estiu, s’ha produït un retard important a l’hora de fer el reemborsament de prestacions vinculades als fulls grocs. Tot i això, des de la companyia s’assegura que s’han posat mitjans per corregir aquesta situació. Així, s’afirma que ara el temps de tramitació se situa entre deu i quinze dies, fet que contrasta amb les queixes rebudes per Altaveu.

Així, la CASS reconeix que “a finals del mes de juny i el juliol es va produir un retard” a l’hora de fer el pagament d’aquestes prestacions. El motiu, apunten, és el fet que es va produir “un significatiu increment de les mateixes” just en un “període prevacacional”.

Una imatge de la façana de la CASS.

Relacionat

Indignació entre els usuaris de la CASS pel retard en el reemborsament dels fulls grocs

Això explicaria el fet que al llarg d’aquests dos mesos l’endarreriment per completar aquesta gestió que, cal recordar, en molts casos suposa quantitats elevades de diners, s’hagi allargat. Segons han denunciat alguns assegurats, han trigat fins a dos mesos a rebre la prestació que els corresponia.

Des de la CASS s’assegura, però, que la situació està en vies de corregir-se. “En resposta, hem incrementat la capacitat de tramitació de fulls grocs”, afirmen fonts de l’entitat. Així, remarquen que aquesta se situa “actualment entre deu i quinze dies”.

La resposta, però, contrasta amb les queixes formulades per alguns usuaris. Expliquen que, quan han tornat a reclamar el pagament, “ens han dit que tot just ara arriba la gent de vacances i comencen a fer-lo”. A més, “no es contracta personal durant aquests dies i, per això, hi ha aquesta demora”, fet que consideren “vergonyós”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending