Indignació entre els usuaris de la CASS pel retard en el reemborsament dels fulls grocs

L’endarreriment arriba en alguns casos als dos mesos i amb quantitats importants, fet que suposa seriosos problemes per a l’economia familiar dels afectats

Una imatge de la façana de la CASS.
Una imatge de la façana de la CASS. Toni Solanelles

Qui hagi de cobrar aquests dies un reemborsament de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) via els fulls grocs ha de prendre paciència. Molta. El retard a l’hora de fer aquest pagament és gran. En alguns casos, de fins a dos mesos. La situació ha generat un important enuig entre alguns usuaris afectats, que recorden que, en ocasions, la quantitat a percebre és elevada i, per tant, no tenir-la pot desquadrar les economies d’alguns nuclis familiars.

“Quan truques et diuen que no poden fer res i que tenen una demora de dos mesos”, ha explicat un dels assegurats que s’ha volgut posar en contacte amb Altaveu. Denuncia que la quantitat que, en el seu cas, ha de rebre, és alta. Més de 2.000 euros. Per tant, aquest endarreriment li suposa un seriós problema: “En dos dies m’arribaran els càrrecs del banc i me’ls retornaran per culpa de la CASS”.

Un altre dels afectats ha indicat que, en el seu cas, el temps d’espera encara és més llarg. “Tinc coses pendents de cobrar des del juliol”, assegura. Per tant, està a punt de superar els dos mesos. No amaga, doncs, la seva indignació amb la situació.

Els usuaris afectats admeten que en l’actual època de vacances és normal que es pugui produir algun retard. No accepten, però, que aquests siguin tan importants. “Si han de posar més gent, que ho facin; no és excusa”, retreu una de les persones que ha denunciat la situació.

El temps d’espera d’aquest estiu, lamenten, és molt més elevat que l’habitual. “Normalment, com a molt triguen uns set dies si a presentació s’ha fet de forma telemàtica. Fins i tot, en casos que la quantitat a tornar sigui alta, s’intenta agilitzar conscient de la repercussió que té per a l’usuari. Pel que fa a les de paper, el temps s’allarga a unes dues o tres setmanes. Terminis molt per sota del que s’estan donant aquest estiu.

Comentaris (10)

Trending