Carrer sense sortida per al ‘cas del vel’ tot i l’intent d’escolaritzar la menor al sistema andorrà

Els tècnics d’Afers Socials juntament amb psiquiatres i psicòlegs continuen treballant en l’afer mentre els dos germans continuen sense anar a classe

Un adolescent coberta en un vel en un centre educatiu espanyol.
Un adolescent coberta en un vel en un centre educatiu espanyol. ARXIU

El cas dels dos germans menors que no van a escola pràcticament des de l’inici del curs després que el Lycée, on estaven escolaritzats, recordés a la família dels nens la prohibició d’acudir al centre amb qualsevol signe visible de naturalesa religiosa es troba en un carrer sense sortida. De fet, va camí d’haver-se de resoldre a la Batllia. Ni tan sols l’intent de dur el noi i la noia a l’Escola andorrana no ha reeixit.

Segons fonts coneixedores del cas, s’hauria intentat que els menors, especialment la nena, acceptés acudir a un centre del sistema andorrà per veure si en un nou entorn, lluny d’aquell on suposadament s’havia sentit agredida -de fet, l’assetjament l’hauria denunciat la família-, hi havia algun canvi. Però tampoc ha funcionat. La nena s’hauria acostat un parell de dies a l’escola andorrana assignada sense que hi hagi acabat d’entrar.

Façana del Lycée.

Relacionat

Els nens de l’afer del vel continuen sense tornar a l’escola

En menors d’edat, els reglaments interns dels centres escolars andorrans també s’han modificat d’extrema urgència per tal que quedi clar que elements com el vol tampoc hi són tolerats. Per tant, el problema és el mateix. Perquè la voluntat de la menor, de la família, o com se li vulgui dir és que la nena pugui acudir a classe amb vel. I això no és possible. Per tant, des de l’òptica de l’escolarització tot continua encallat.

Mentrestant, tècnics d’Afers Socials estarien treballant en l’expedient corresponent seguint els protocols establerts per als casos d’absentisme escolar, que és com, almenys ara per ara, s’està tractant la qüestió encara que també s’està fent el seguiment psicològic i psiquiàtric corresponent de la menor per veure l’impacte que tot plegat pot tenir -i que segons algunes fonts ja estaria tenint- respecte de la nena, que té onze anys i just ara, juntament amb el seu germà, bessó, havia d’iniciar una nova etapa formativa, la segona ensenyança. L’educació secundària.

Etiquetes

Comentaris (69)

Trending