Cap menor d’entre zero i sis anys ingressat al Crae

Actualment, no hi ha cap nen a la unitat de primera infància del centre, que ha enregistrat una davallada dels interns totals al 2020

Teresa Milà i Jordi Olivé a la roda de premsa d'Afers Socials.
Teresa Milà i Jordi Olivé a la roda de premsa d'Afers Socials. Govern d'Andorra

El Centre residencial d’acció educativa la Gavernera (Crae) actualment no acull cap menor d’entre zero i sis anys. Al 2020 va enregistrar un cas d’ingrés a la unitat de primera infància, però aquest nen ja ha sortit del Crae. A més, en termes generals, s’han comptabilitzat menys casos que en anys anteriors, amb un total de quatre menors interns a les instal·lacions.

L’evolució dels casos al Crae ha patit una modificació el darrer any 2020. En total, s’han atès 25 menors, quatre d’ells sent ingressats al centre. Actualment, no hi ha cap nen d’entre zero i sis anys a la unitat corresponent, es continuen tractant tres infants d’entre set i dotze anys. Però, el departament que més casos ha enregistrat ha sigut el de tretze a divuit anys, amb un total de 19 intervencions i dos ingressos.

Jordi Olivé, director del departament d’infància i joventut, ha explicat que al Crae també han hagut vuit desinternaments de joves, que han sortit per tornada amb els progenitors, en famílies d’acollida, per majoria d’edat i un d’ells ha acudit a un pis d’adolescents. Respecte a aquests immobles d’autonomia, Olivé ha explicat que hi ha dues formes d’accedir a aquest servei. Concretament, ara mateix hi ha un jove menor de 16 que el fa servir. En aquest cas, es valora que tinguin capacitats suficients d’autonomia, si està estudiant o treballant i que l’espai s’adapta a les seves necessitats. Per altra banda, a partir dels 18 anys se’ls dóna la possibilitat que vagin a aquests suports d’habitatge i, actualment, hi ha quatre joves, dos de forma temporal i dos continuat.

En aquesta àrea també es troba l’Espai de Suport als Joves Tutelats i Extutelats que até a persones d’entre 16 i 25 anys que han estat sota tutela de Govern. Olivé ha explicat que, al 2020, s’hi van atendre 17 casos als diferents programes. 12 en acompanyament especialitzat, els quatre d’habitatge i un en jovent tutelat. En aquests casos, llevat d’aquells que se’ls ofereix un immoble, es treballa en els seus recursos econòmics, familiars, personals, emocionals i socials per assolir la seva emancipació.

Comentaris

Trending