L’Associació de Dones denuncia l’increment de casos de violència masclista a l’àmbit laboral

L’entitat alerta que ha rebut queixes de moltes persones que se senten agredides pels seus superiors a la feina, però que no denuncien davant la policia per la dificultat de provar-ho i per ser l’autor algú reconegut

Una dona al seu lloc de treball.
Una dona al seu lloc de treball. ARXIU

El Punt d’Informació de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) ha atès al llarg d’aquest any fins a 79 persones, segons les dades que ha facilitat la mateixa entitat. Onze d’aquestes van demanar suport en ser víctimes de violència de gènere. També es posa en relleu l’increment de casos on es constaten actituds il·legals per part dels superiors als seus llocs de feina, tot i que es lamenta que, en massa ocasions, la dificultat per provar-ho fa que l’afectada no acabi denunciant-ho a la policia.

Així ho ha explicat l’entitat, que posa en relleu que les dones que van apropar-se al punt per demanar assessorament en considerar que eren víctimes de violència masclista han hagut de conviure amb el seu agressor durant el confinament o han rebut amenaces i, fins i tot, cops quan han iniciat el procés de separació. L’ADA també alerta que, amb els casos atesos, s’ha detectat també altres fórmules de violència, especialment en l’àmbit laboral. S’assegura que “s’ha evidenciat que algunes dones ho pateixen per part dels seus superiors, però la dificultat de demostrar-ho i en ser l’agressor una persona reconeguda la víctima acaba descartant interposar denúncia”.

Des de l’entitat i el punt d’informació també es dona assessorament a qui vol iniciar un procés de separació. S’explica que, segons quin sigui el cas, es deriva les usuàries a mediació familiar o bé les adrecen a un advocat d’ofici perquè tractin el cas. Es posa en relleu que “l’assessorament jurídic gratuït continua essent clau dins l’ADA”.

Altres qüestions abordades en aquestes atencions són la recerca de feina o la forma d’accés a ajudes en matèria d’educació, habitatge o pensions. L’entitat fa una “valoració positiva” del servei i posa en relleu la voluntat de fer-ne difusió per donar a conèixer el Punt d’Informació, que fa atenció  dimecres i dijous a la tarda amb cita prèvia però que té un telèfon permanent, en cas de necessitat.

L’ADA també ha volgut expressar el seu suport i adhesió a la mobilització ‘Crits per les dones afganeses’. Es tracta d’una manifestació virtual que es farà el dissabte per defensar els drets d'aquesta població.

Comentaris (4)

Trending