Andorra acull una nova família de refugiats

El matrimoni, amb un nen de vuit anys, ha arribat des de Síria via França, i s’establiran a Sant Julià tal com han fet els seus predecessors

La ministra, Judith Pallarés, a la roda de premsa d'avui
La ministra, Judith Pallarés, a la roda de premsa d'avui

La ministra d’Afers Socials Judith Pallarés ha confirmat l’arribada d’una família de refugiats a Andorra. El matrimoni, amb un nen de vuit anys, ha arribat al país des de Síria. Amb l’ajuda de mossèn Pepe Chisvert, retor de la parròquia, se’ls ha ubicat a un domicili de Sant Julià, igual que a les altres persones que han arribat també en aquestes condicions durant els últims anys.

L’arribada d’aquesta família s’ha dut a terme mitjançant l’acord que es té entre Govern i la Comunitat de Sant Egidi, que facilita la sortida de les persones de països en conflicte. “És una molt bona notícia haver pogut acollir-los, són familiars d’uns dels refugiats que ja acollim a Sant Julià. Esperem que aquesta arribada sigui també un èxit d’integració”, ha exposat Pallarés.

Les tres persones van arribar ahir al vespre a Andorra, i van ser rebudes pel personal del Servei d’Atenció a Persones Refugiades del Govern. Avui mateix s’han iniciat les gestions per a cobrir el seu allotjament, necessitats bàsiques, tramitació de la documentació d’immigració i de la CASS, suport del menor en el centre educatiu, entre d’altres.

Pallarés ha afirmat que, respecte al marc legislatiu, “hi havia una sèrie de terminis, però a nivell internacional es preveu que, les persones que vulguin tornar al seu país de procedència ho puguin fer, i això té certs terminis. Però aquestes persones provenen d’un lloc on es manté el conflicte bèl·lic, per tant, no és una cosa de la qual ens hem de preocupar”.

Aquesta família se suma a les dues que ja estan instal·lades al país i que arribaren al 2018 i al 2019, també mitjançant el corredor humanitari de la Comunitat de Sant Egidi. Actualment, i amb les tres persones arribades ahir, sumen un total d’11 refugiats acollits a Andorra. Pallarés ha afirmat que l’objectiu estava en poder rebre fins a 20 sirians, d’acord amb el compromís adquirit davant la comunitat internacional.

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending