Alerten d’anuncis fraudulents de lloguer de pisos a webs especialitzades

Sota l’aparença d’una oferta d’habitatge prou atractiva vista la situació del mercat, es demanen dades sensibles als interessats i fins i tot fer reserves sense possibilitat de veure el lloc

Un dels anuncis sospitosos.
Un dels anuncis sospitosos.

Trobar un pis de lloguer a Andorra s’ha convertit poc menys que en missió impossible. I per si la situació no fos prou complicada, hi ha qui vol treure’n suc enganyant la gent. En els darrers dies, a diferents portals immobiliaris han aparegut anuncis oferint habitatge en unes condicions prou dignes. El problema és que, quan es contacta amb el responsable, ja comença a fer pudor de ferum. Tot fa pensar en un intent d’estafa al darrere. Especialment, el fet que alguns d’aquests anuncis ja han desaparegut dels portals en qüestió.

Així ho han volgut denunciar a Altaveu algunes persones que, fins i tot, van intentar contactar amb el suposat propietari. La proposta en qüestió, no es pot negar, era atractiva. Més si es té en compte l’actual situació del mercat d’arrendaments al país. S’ofereix un pis de 70 metres quadrats, amb tres habitacions, al centre de la capital. I tot per una renda mensual de 600 euros.

El problema sorgeix quan s’estableix contacte amb la persona que ofereix el pis. A banda de donar detalls que encara fan més sucosa la proposta, com indicar que l’habitatge té acabats amb “les millors qualitats”, ja es demanen altres coses ja no tan normals. “Com no soc una agència, vull saber alguna cosa sobre vostè (edat, ocupació, estil de vida o el que cregui que fa un inquilí perfecte per a la meva propietat)”, exigeix. I, també, una nòmina i “referències anteriors”.

I quan se li demana si es pot visitar el pis en qüestió, apareixen les excuses. Explica que ell i la seva família ja no es troben al país. Per feina han hagut de marxar a Tenerife. Així doncs, “és molt difícil venir i presentar l’habitatge en aquests temps”. Tot i això, si la persona que el contacta encara es mostra interessat, li explica “com realitzar el procediment per reservar”.

Les persones que han relatat aquesta situació a Altaveu tenen molt clar que tot fa pinta d’estafa. De fet, posen en relleu que alguns dels anuncis ja han desaparegut dels portals immobiliaris. En tot cas, han volgut fer el crit d’alerta per intentar evitar que ningú s’enganxi els dits.

Etiquetes

Comentaris

Trending