Afers Socials flexibilitza el procés per cobrar els ajuts a l’habitatge

Els 1.421 beneficiaris de les subvencions cobraran al maig l’import dels primers cinc mesos de l’any sense haver de presentar els rebuts, que es podran entregar quan es faci amb els del tercer trimestre

La ministra Judith Pallarés, explicant les mesures en matèria d'habiatge el passat dimarts.
La ministra Judith Pallarés, explicant les mesures en matèria d'habiatge el passat dimarts. SFGA/ C.ESTEVE

Afers Socials ha atorgat fins a 3,09 milions d’euros en ajuts a l’habitatge, xifra que suposa un 7,16% superior a la de l’any passat. En total, es beneficiaran 1.471 nuclis familiars. A més, s’ha volgut flexibilitzar les condicions per les persones que rebran les subvencions. En aquest cas, a més, s’ha volgut flexibilitzar tot el procediment. Els diners corresponents als cinc primers mesos de l’any es pagaran al maig i no serà fins al juny quan s’hagi de presentar els rebuts corresponents per efectuar el control.

Així ho ha explicat el portaveu del Govern, Eric Jover. En la convocatòria, es van rebre fins a 1.824 peticions. D’aquestes, 48 es van arxivar per manca de documentació. De les 1.776 resoltes, es va constatar que 1.471 complien els requisits i, per tant, la decisió ha estat favorable. Això suposa un 83% del total. Des del Govern, s’explica que un 27,80% de les sol·licituds atorgades corresponen a famílies monoparentals (409), el 23,45% a persones grans (345), el 5,91% a famílies nombroses (87) i el 5,64% a joves menors de 30 anys (83).

En total, la xifra a atorgar serà 3,09 milions d’euros. Això representa un increment del 7,16% en comparació als 2,89 del 2021. També suposa un 53,83% més que els 2 milions del 2020.

A banda, el Govern ha volgut alleugerir els tràmits per fer el pagament. En aquest sentit, el mes vinent es preveu fer la transferència dels primers cinc mesos de l’any. A banda, les persones beneficiàries dels ajuts no hauran de presentar prèviament els rebuts de gener a maig. Ho hauran de fer més endavant, abans del 31 d’agost, conjuntament amb els dels mesos vinents.

Espot i Pallarés, durant la presentació del paquet de mesures.

Relacionat

Aposta per facilitar l’accés als ajuts al lloguer i a l’estudi

A banda Jover ha recordat que entre les mesures que es volen aprovar per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania hi ha una segona convocatòria d’ajuts més flexible. “Amb la modificació de llindars podrem recuperar més famílies”, ha comentat.

Comentaris

Trending